Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 9 december 2011

Vem älskar vindkraften?"Låt oss ta vara på naturens krafter. Tillsammans." Så inleds en pamflett från energibolaget Bixia som vill få oss kunder att förstå hur fint det är med bl.a. vindkraft. Det är så fint att privatkunderna (utan att ha blivit tillfrågade förstås) bidrar med 45 öre per månad till Bixia Miljöfond. Dessutom subventionerar vi som bekant vindkraften med 6 öre per kilowatt, också det utan att ha blivit tillfrågade. Ytterligare ett bevis på det lurendrejeri som vi drabbas av när vi betalar elräkningarna.

Hur fint det är med vindkraft har bevisats i Skottland som drabbades av rena orkanbyarna igår. Femton vindsnurror måste stängas sedan man sett vad som kan hända när det blåser så här hårt. En turbin exploderade och ett annat aggregat blåste omkull. Kostnaden för det totalkvaddade vindkraftverket har beräknats till 2 miljoner pund.

Skeppsgossen håller med en av dem som kommenterat eländet så här: "När det inte blåser levererar vindkraften ingenting. När det blåser måste den stängas av. Vad tusan ska man med dem till? Vindkraften är världens största bluff."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare