Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 23 december 2013

En förnuftets röstSå här i jultider vill Skeppsgossen förmedla ett budskap från en klok person. Han heter Wolfgang Thüne och är meteorologie doktor vid Oppenheimer Institut für Wetterkunde.

Han menar att det är befängt att skylla orkanen Hayian som drabbade Filippinerna så svårt på klimatförändringarna. ”Ingen människa kan förändra jorden och dess kretslopp, lika lite som vi kan påverka jordbävningar, vulkaner eller väderhändelser.”

Naturen följer sina egna lagar och det enda människan kan göra är att anpassa sig till dem. När människan inte kan rå på naturkrafterna, då måste hon skydda sig mot dem eller också undvika att bo på platser där hon kan bli ”ett offer” för dem. För att slippa alla väderförändringar och naturkatastrofer återstår inget annat för oss än att så fort som möjligt lämna jorden och söka oss till en annan planet.

”I stället för att ägna sig åt klimatfantasier som sträcker sig fram till år 2100 borde forskare och meteorologer försöka förbättra sina prognosmetoder för att förutsäga vädret”, slutar Wolfgang Thüne.

Med denna kloka kommentar vill Skeppsgossen sluta sin rapport från Narrskeppet för den här gången och önska alla läsare en god jul!

1 kommentar:

  1. God jul!

    Keep up the Good Work med att lyfta på varje Narrmössa Du ser!

    :)

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare