Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 5 december 2013

Greenpeace skrämmer barnen med tomten
Greenpeace brukar göra ett stort nummer av sitt oberoende – organisationen tar inte emot bidrag från vare sig stater eller företag, det upprepar företrädarna gång på gång. Nej, Greenpeace ska vara moraliskt ”rent”. Den som tar emot bidrag från stora företag är moraliskt suspekt.

Men den andra stora ”rädda-världen”-organisationen WWF är inte lika nogräknad och mån om sitt oberoende. De får stora bidrag från EU och har mångåriga förbindelser med både Coca-Cola och Shell.

Under klimatmötet i Warszawa blev Donna Laframboise inte så lite förvånad när hon upptäckte att Greenpeace delade monter med lindrigt sagt kontroversiella Världsnaturfonden WWF. Lite efterforskningar på nätet gav vid handen att detta är ett samarbete som går långt tillbaka i tiden. Greenpeace köpte exempelvis sitt första fartyg med namnet ”Rainbow Warrior” av den holländska grenen av WWF sedan organisationen gått med på att rädda valarna.

Snacka om att vara moraliskt obunden och ren, summerar Donna Laframboise. Det är nog bara de som skänker pengar till organisationen som fortfarande tror på idealitet. En som inte gör det är ju medgrundaren Patrick Moore. Han hoppade av just på grund kommersialismen inom Greenpeace och är sedan länge en av de argaste kritikerna. Nyligen skrev han på Twitter: ”Ja, de ’grönaste’ människorna bor i torn av betong och kör dyra bilar till sina arbeten i andra torn av betong.”

I år gör Greenpeace ett direkt osmakligt försök att förstöra julglädjen för världens barn. Man har spelat in en film i vad som liknar en bunker, och i denna bunker sitt jultomten själv medan isen smälter på Nordpolen. Denne jultomte spelas för övrigt av en gammal Greenpeace-påhejare, nämligen ingen mindre än Jim Carter som vi sett som den buttre butlern Carson i tv-serien Downton Abbey.

I filmen ser han mest ut som en gammal uteliggare och muttrar fram glada budskap som ”tyvärr barn, i år blir det kanske inget i julstrumpan”. Själv säger skådespelaren så här om sitt framträdande: "Jag ville hjälpa till att föra fram de hot mot Arktis som oljeborrning och klimatförändringar utgör. Så jag är tacksam för att jag fått detta tillfälle att stödja Greenpeace och deras julkampanj."

Många har förfasat sig över både filmens dystopiska budskap och ”Carsons” deltagande – det är direkt äckligt att försöka indoktrinera  barn på det här viset, tycker de flesta med annat än isbjörnar på hjärnan. Dessutom varnas den som vill se filmen från att gå in på Greenpeaces hemsida, för där blir man automatiskt registrerad (kanske som potentiell bidragsgivare). Gå istället via nedanstående länk: http://voiceofrussia.com/uk/news/2013_12_02/Downton-Abbeys-Jim-Carter-teams-up-with-Greenpeace-for-Christmas-campaign-8579/

För några år sedan höll Nordpolen också på att flyta bort, vilket föranledde klimatnarren David Susuki att komponera nedanstående ”julkort”. Hur länge ska alla dessa dårar få fortsätta med sina lögner?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare