Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 2 december 2013

Fanatiker lyssnar inte på fakta
En av de skarpaste kritikerna av FN:s klimatpanel och dess entourage är Donna Laframboise (www.nofrakkingconsensus.com). Hon deltog vid det nu redan glömda klimatmötet i Warszawa och lyssnade bland annat till ett anförande av FN-chefen Ban Ki-moon i vilket han erkände att FN haft ett stort problem med alla klimatskeptiker för bara några år sedan, men att den senaste IPCC-rapporten inte kan ifrågasättas.

Ban-Ki-moon fortsatte med konstaterandet att det är vetenskapligt bevisat att klimatförändringen är mänsklighetens fel. ”När FN-ledarna kommer samman är det vad de säger till varandra”, skriver Donna Laframboise. ”Detta är tydligen vad de tror… att det genompolitiserade IPCC är kapabelt att skilja vetenskapliga fakta från fiktion. Dessutom inbillar de sig att ett FN-dokument har makt att tysta alla kritiker, att undanröja alla tvivel.”

Som alla andra har de rätt att tro vad de vill, hur idiotiskt det än är. Problemet är bara att de försöker pracka på hela världen sina läror.

Vid ett annat anförande pratade Ban Ki-moon pengar. ”Dagens satsningar är otillräckliga.”
Javisst, det är ju våra pengar han vill åt för att finansiera sitt korståg. ”Det är egentligen otroligt”, konstaterar Donna Laframboise och använder epitet som ”oanständigt” och ”anti-demokratiskt”.

Hon avslutar artikeln med ett Churchill-citat: “En fanatiker är en person som inte kan ändra uppfattning och inte vill byta ämne.” Det är en bra beskrivning av dem som styr och ställer i FN.

Lika läsvärd som Donna Laframboise finner Skeppsgossen brittiske skribenten James Delingpole vara (www.jamesdelingpole.com). Han har refererat till en rapport från Global Warming Policy Foundation into extreme weather events  som vederlägger alla påståenden om att vi skulle uppleva en ökning av antalet extrema väderhändelser. Det finns massor av belägg för att extremväder och super-stormar som det heter idag har inträffat i alla tider. Ett nyare exempel är den tropiska cyklon som slog till mot Bangladesh i november 1970 och tog 250 000 människors liv. Orkanen Camille drog in över Mexikanska golfen 1969 och krävde 250 dödsoffer. Etcetera.

”Ingen av dessa väderhändelser skylldes på AGW eftersom denna gren av kvasivetenskapen lyckligtvis inte var uppfunnen då.” Delingpole rekommenderar alla troende att ställa sig frågan om de föredrar att grunda sina åsikter på fakta eller på “magkänsla” eller på vad han/hon hört på BBC.

I likhet med Skeppsgossen tycker han att det är deprimerande att så många fortfarande väljer det senare alternativet. Men, säger han, vi lever ju också i en ovanligt galen och förvirrad tidsålder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare