Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 29 januari 2014

Supernarren har talat

                    
Aj fan, snöar det också - det hade jag inte räknat med!
Barack Hussein Obama höll i natt sitt traditionella tal till unionen. I det påstod han att den globala uppvärmningen är “ett faktum” och att forskarna är ense om detta. Tydligen har han missat att medeltemperaturen på jorden stått stilla under de senaste 17 åren. Men när det gäller Obama förvånar ingenting längre – en större narr till president har väl USA aldrig haft?

“Övergången till en renare energiekonomi kan inte ske över en natt, och den kommer att kräva svåra val framöver,” sade han. “Men debatten är över. Klimatförändringarna är ett faktum. Och när våra barnbarn möter våra blickar och frågar om vi gjorde allt vi kunde göra för att ge dem en tryggare värld med nya energikällor så vill jag att vi ska kunna svara ‘Ja, det gjorde vi.”

Att han talade mitt i smällkalla vintern medan snön vräkte ner utanför Vita huset gjorde ingen skillnad. Att det gått 17 år sedan den globala medeltemperaturen visat någon höjning gjorde heller ingen skillnad. Hans påståenden är rent absurda – eller som Lord Kelvin sade 1900: “Nu finns det inget mer att upptäcka inom fysiken. Allt som behövs är mer exakta mätmetoder.”

 Självklart har herr presidenten fått sina fiskar varma efter sitt tal och allt fler kallar honom för en första klassens narr. Skeppsgossen vet inte om det är en universell trend att narrarna tagit över rodren på alla narrskepp i den här världen – han är ju bara närmare bekant med det svenska narrskeppet men en sådan rorsman som herr Reinfeldt bekräftar att misstankarna är vägrundade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare