Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 31 januari 2014

Fler klimatnarrar har öppnat käften

Antalet klimatnarrar bara fortsätter att öka. De är blinda och döva och helt oemottagliga för all information som entydigt fastslår att jorden inte upplevt någon temperaturhöjning på snart 20 år, att polarisarna växer och växer rekordartat och att många seriösa forskare blir alltmer övertygad om att en ny liten istid är på gång. Barack Hussein Obama är den kanske mest kände av dessa narrar idag, men för var dag som går sällar sig nya namn till deras skara.

Bette Midler är ju varken meteorolog eller klimatforskare men likafullt dum i huvudet. Nu har hon tydligen uppmärksammat att det är riktigt eländigt kallt i USA. I ett meddelande på Twitter påstår hon på fullt allvar att köldknäppen i den amerikanska södern är ett bevis på klimatförändringarna. Nåja, en gång tidigare har hon gastat ”global uppvärmning” efter en varm vinterdag i New York City och lite skämtsamt framhållit att vi som inte tror på klimatförändringarna har små hjärnor.

“Hon har kanske aldrig noterat att det finns fyra årstider och att klimat ändras för var och en”, skriver en bloggare. ”De flesta skådespelare har ju större egon än solen och hon tror förmodligen att solen roterar runt hennes arsel.” Fult påhopp? Kanske, men narrar med hennes näsa kan snart ta upp konkurrensen med Pinocchio (också ett fult påhopp).

En annan kvinna som är lika blåst som Bette är FN:s klimatdrottning Christiana Figueres. I samband med Davosmötet härförleden påstod hon att demokratin i USA utgör ett hinder för kriget mot den globala uppvärmningen – se på Kina, sa hon. Där har man bara ett parti och där blir det resultat!

Uttalandet har fått en alltid läsvärd bloggare som strängfysikern Lubos Motl att gå i taket. ”Klimatismens yttersta mål är att likvidera demokratin, friheten och välståndet i världen”, skriver han. Dessutom har Figueres totalt fel – Kinas CO2-utsläpp växer påtagligt fortare än USA:s och redan för sex år sen övertog Kina platsen som nr 1 bland utsläppsländerna efter USA.

Tidigare har ju denna kvinna (som i likhet med Mona Sahlin gärna understryker sina argument med stora tårar) påstått att hennes uppdrag är ”heligt”. Så här sa hon senaste gången innan hon började gråta:
“Det handlar om våra barns livskvalitet.Vi måste göra allt vi kan, för det finns ingen plan B eftersom det inte finns någon planet B. Jag tänker göra allt för att mina barnbarn och deras barn ska kunna leva på den här planeten och det är ett heligt ansvar.”

Den tredje narren som figurerat på nätet på sistone är förstås den odödlige Al Gore, en pajas som Skeppsgossen trodde var avpolletterad vid det här laget men som dyker upp som den klassiska gubben-i-lådan så fort han får tillfälle. Senast har han förkunnat att enda sättet att stoppa den globala uppvärmningen är att tvinga afrikanerna att sluta pippa så förbannat mycket.

“Ska vi rädda mänskligheten måste vi få ner barnadödligheten, utbilda flickor, ge kvinnorna mer bestämmanderätt och genomföra barnbegränsning så att kvinnorna kan välja hur många barn de vill ha. Afrika väntas få fler invånare än Kina och Indien vid mitten av det här århundradet, fler än Kina och Indien tillsammans vid slutet av århundradet – och det måste vi vara medvetna om…”

Nämnde Lubos Motl i Tjeckien kommenterar: “Man kan omöjligt komma ifrån att det finns en sorts rasism och ett förbluffande hyckleri hos en stolle som Gore som själv har fyra egna barn då han anser att en helt annan del av världen än de han lever i ska begränsa antalet barn”.

P.S. Ursäkta Skeppsgossen för att han använt uttrycket "pippa" i stället för t.ex. "alstra barn" i ovanstående kommentar. Det beror på att han känner sig alldeles förbaskat frigjord efter att ha sett Belinda Olssons program om Fittstim (ett ord som Skeppsgossen aldrig trodde att SVT skulle ta i sin mun). Det förklarar också omdömet om Bette Midler här ovan. Den som känner sig kränkt är välkommen att kommentera. D.S. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare