Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 3 februari 2014

Skillnaden mellan "ond" och "god" koldioxid“Skillnaden mellan av människan skapad (‘ond’) och naturlig (‘god’) CO2… är en produkt av tänkandet hos politiker, byråkrater och forskare som inser betydelsen av att sätta dollartecken före varje tal.”

Denna sanning levererar dr Klaus L. E. Kaiser, som bland annat skrivit boken “Convenient Myths, the green revolution”. På nätet har han publicerat en mycket tänkvärd artikel med titeln “Hur man skiljer mellan god och ond CO2” – alltså något i stil med påståendena om att det finns både god och ond kolesterol som Skeppsgossen skrivit om vid ett flertal tillfällen. Men nu handlar det alltså om koldioxid och klimat.

Dr Kaiser konstaterar inledningsvis att allt liv på jorden är beroende av CO2 i atmosfären. Idag är koncentrationen ca 400 ppm – skulle den minska till hälften, 200 ppm, skulle livet upphöra i och med att växterna inte längre kunde ta upp CO2 och omvandla den.

”Men”, skriver dr Kaiser, ”säger inte staten att CO2 är den största boven i modern tid? Är det inte så att mer CO2 leder till livshotande klimatförändringar?”

Naturlig CO2 har funnits i alla tider och för många miljoner år sen var koncentrationen 10 till 100 gånger högre än nu. Naturen fortsätter att producera CO2 i vulkaner, också när vulkanerna ”sover”.  Den CO2 människan producerar kommer från förbränning av olja, kol och gas. Det är den ”onda” koldioxiden, som FN och andra organ vill stoppa genom bland annat skattepålagor. Men kemiskt sett, menar dr Kaiser, är det ingen skillnad mellan naturlig och människoskapad koldioxid. Tar man bort CO2 ur luften råkar hela näringskedjan i obalans och hotet mot de varelser som befinner sig högst upp i den ökar.

Det handlar alltså inte om ”ond” och ”god” koldioxid annat än i politikernas värld. Några dollartecken förekommer inte i samband med naturlig CO2 och den kan följaktligen inte beskattas eller regleras. Mänskliga utsläpp av CO2 kan byråkraterna däremot påverka så egentligen borde de definieras som ”goda”.

”Det, kära läsare, är den enda skillnaden mellan ’god’ och ’ond’ CO2!” slutar dr Kaiser.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare