Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 4 februari 2014

Prinsen som röt

Narrarna står fortfarande på rad och hoppas få en minut i rampljuset. Nu ger Skeppsgossen plats på scen för en kunglig narr, prins Charles. I ett tal nyligen inför unga miljöentreprenörer kallade han alla klimatförnekare för ”huvudlösa kycklingar”.
”Det är märkligt att vi i vår moderna värld litar så blint på vetenskap och teknik att vi tar varje påstående från det hållet för sant – utom när det handlar om klimatvetenskap. Plötsligt dyker det upp en massa förnekare som säger att klimatforskarna har fel och att vi inte alls ska tro på deras bevis för den pågående klimatförändringen. Så tack gode Gud för alla er unga entreprenörer som står upp för det som ni vet håller på att hända och försöker göra något saken i stället för att bry er om den huvudlösa kycklingbrigaden.”
Prinsen har ju tidigare stuckit ut hakan i klimatdebatten och gjort en massa idiotiska uttalanden, men sansade bedömare menar att det här var det dummaste han kläckt ur sig hittills. Samtidigt påminner kritikerna om att han spottar i motvind: brittiska kungahuset tjänar till exempel enorma pengar på vindkraftverk i kustnära områden. Dessutom är engelsmännen idag så förbannade på de allt högre elpriserna att de ger katten i vad som händer om hundra år.
Och, tillägger en skribent, kungahusets popularitet är till stor del beroende av att familjen aktat sig för att gå in i debatter av den här typen. Frågan är nu hur sådana här påhopp påverkar opinionen.
Läs mer om den kungliga narren som röt på   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare