Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 16 februari 2014

Nytt larm från korallvärlden


Kirurgfiskar opererar inte i för varma vatten


Ett internationellt forskarteam har kommit fram till att de allt snabbare klimatförändringarna hotar fiskbestånden runt ekvatorn. Så här skriver den ansvariga för studien, dr Jodie Rummer vid James Cook University: ”Våra studier visar det finns en fiskart som inte kan överleva eller fortplanta sig vid en temperaturhöjning så liten som tre grader.”

Teamet har studerat sex vanliga fiskarter som lever kring korallreven vid ekvatorn. Där uppges temperaturväxlingarna vara extremt små. Om världshaven blir två eller tre grader varmare vid nästa sekelskifte som de klimattroende påstår, då hotar en katastrof det här beståndet. 

Dr Rummer menar att många populationer kommer att minska när de söker sig till områden med mer förlåtande temperaturer. Och det i sin tur kommer förstås att påverka fisket, särskilt i områden som Papua Nya Guinea och Indonesien där befolkningen är beroende av fångsterna.

För sin del ifrågasätter Skeppsgossen hur de lärda forskarna burit sig åt för att komma fram till dessa nedslående resultat. Kan det möjligen ha gått till så att de aktuella fiskarterna håvats upp ur havet och flyttats till ett akvarium, i vilket temperaturen gradvis ökats? Sedan har forskarna räknat hur många fiskar som dött och kommit fram till att de stressade fiskarna uppenbarligen inte klarar av en anpassning till en varmare miljö – vilket skulle bevisas och härmed offentligen kungörs så att vi alla ska bli än mer övertygade om farorna med den globala uppvärmningen. 

Inget är ju omöjligt i klimatnarrarnas lögnaktiga värld. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare