Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 17 februari 2014

Vinteridrottare bordar Narrskeppet

Uppvärmningspredikanterna blir alltmer desperata ju längre jordens avkylning fortgår. En motbjudande kampanj riktad till barn med budskapet ”det är för er skull vi måste stoppa klimatförändringarna” pågår som bäst i USA. Och nu senast har en organisation med namnet ”Protect Our Winters” (POW) lurat 105 deltagare i vinter-OS att skriva på en uppmaning till världens ledare att ta sitt ansvar till Parismötet 2015.

Hon borde skämmas...
Det är i huvudsak de amerikanska skidåkarna med Andrew Newell i spetsen som skrivit under brevet, men bland undertecknarna märks också Bettina Gruber från Schweiz, norska Astrid Jacobsen och svenska Anna Haag (skidspårets egen lilla sexbomb).

Som alla egotrippade idrottsmän är det de egna träningsmöjligheterna som undertecknarna vill värna om och ”snöbristen” har blivit ett allt större problem för dem i både Centraleuropa och Skandinavien. ”Vi förlorar våra vintrar” heter det bland annat i uppropet. Skeppsgossen undrar för sin del om merparten av invånarna i Förenta staterna tycker det också, när alla stater utom Florida har snö på marken. Men de här skidnarrarna tror på fullt allvar att världens ledare ska kunna ändra klimat till deras fördel genom att sitta i Paris och snacka väder. Hur insnöad får en idrottsman vara?

Tack och lov är det bara lite över 100 deltagare som skrivit på uppropet. Det betyder att de minst 1000 andra deltagarna i Sotji inte gjort det, så hoppet är väl inte alldeles ute trots allt. Vill du se hela namnlistan, gå in på http://protectourwinters.org/newell-2890

Apropå Sotji har det ju klagats på det varma vädret, vilket fått Marc Morano på www.climatedepot.com att lämna följande kommentar:

”De ser palmer utanför hotellfönstren. De befinner sig i Rysslands sydligaste stad. Om den här olympiaden hållits i Michigan – under januari var övre Michigan kallast på hela jorden – hade de fått nog med snö. Olympiaden kunde ha hållits i Iran också, där man inte haft så  mycket snö som nu på 50 år… Eller kanske i Italien där man också har rekordmycket snö. Hade vinter-OS hållits i USA finns det många platser att välja mellan där det slagits över 4000 köld- och snörekord under den gångna månaden. Det är något lurt med att man valt en stad i södra Ryssland och använder värmen där som en förevändning att kräva åtgärder mot klimatförändringarna…”   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare