Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 14 februari 2014

Lord Monckton: "Godnatt, dyre prins"Som Skeppsgossen berättat tidigare har brittiske tronföljaren prins Charles gjort bort sig igen genom att kalla dem som inte tror på människans påverkan på klimatet för ”huvudlösa kycklingar”. Uttalandet har fått Lord Monckton att ryta till med eftertryck och råda prinsen att redan nu abdikera!

Så här skriver han, med en ironisk underdånighet som väl bäst uppskattas på originalspråket:

“Ers Kunglig Höghets uttalande nyligen, i vilket personer som har vetenskapliga och ekonomiska skäl att ifrågasätta etablerade åsikter om klimatets apokalyps beskrivs i nedsättande och för en kunglighet opassande ordalag som ’huvudlösa kycklingar’, markerar slutet på vår konstitutionella monarki och en återgång till den kungliga familjens direkta inblandning i politiken – i och med att Ni är vår blivande kung.   

Nu när Ers Kunglig Höghet har utsett sig själv till lovligt villebråd på den politiska arenan, är jag fri att erbjuda två möjligheter. Jag behöver inte längre hålla tand för tunga som så många andra har gjort, med tanke på att Ers Kunglig Höghets inblandning i politiken har blivit allt vanligare och allt mindre acceptabel såväl vad beträffar uttryckssätt som innehåll.  

Möjlighet 1. Ers Kungliga Höghet avsäger sig tronen framöver och för evärderlig tid. Uttalandena var oförblommerat partipolitiska och avsedda att såra dem som fortfarande tror, vilket Ers Kunglig Höghet uppenbarligen inte gör, att Storbritannien skall vara och förbli ett fritt land, där varje undersåte kan studera vetenskap och ekonomi, kan dra sina egna slutsatser av sin forskning och kan publicera resultaten, hur omstridda de än må vara.

Denna gräns har nu överträtts. Ingen som så burdust blandat sig i politiken kan kräva att få överta tronen. Ers Kunglig Höghets arroganta och nedvärderande omdöme om de nästan 50 procent av undersåtarna som inte längre följer Den nya religionen måste likställas med en förtida abdikation. God natt dyre prins. Aldrig mer ’Ers Kunglig Höghet’.”

I fortsättningen av det öppna brevet raljerar Lord Monckton vidare och kallar prinsen “Chazza” – för nu är han ju en vanlig brittisk medborgare som inte har förmånen att ha med sig sina egna monogramförsedda toalettstolsskydd. Lorden framhåller också att till och med IPCC har tagit emot råd av honom och hans experter när dessa påtalat hur opålitliga datormodellerna som skulle förutsäga klimatet har varit. Tack vare det, skriver lorden, har man nu ”justerat” sina uppskattningar och halverat uppvärmningen under de kommande 30 åren.

”Nästa gång du pratar med dina växter, fråga dem om de vill ha mer CO2 i luften som de andas. Svaret kommer att bli Ja.”

Till slut avslöjar Lord Monckton den andra möjligheten för avsuttne Charles. Och det är en debatt med Lord Monckton själv kring ämnet ”Global uppvärmning är en global kris”. Charles säger att den är det. Lorden säger att den inte är det. Lämplig plats är Cambridge där båda studerat och debatten ska sändas i teve i så många länder som möjligt. Båda får ta med sig ett par experter som delar deras respektive uppfattningar. Debatten ska vara i två timmar och därefter får tevetittarna rösta.

”Om din ståndpunkt vinner får du behålla tronen. Gör den inte det, ses vi på puben. Cheers, mate!”

Läs hela originalbrevet på http://tallbloke.wordpress.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare