Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 26 februari 2014

Galna engelsmän rustar för den slutliga katastrofen

Visserligen inga engelsmän utan amerikaner, men armborst gillar de...

Det myckna regnandet och stormandet över de brittiska öarna har fått en del galna engelsmän att förbereda sig på en ny syndaflod. De kallas ”preppers” och skaffar sig ryggsäckar som de fyller med mat. Sen tänker de ge sig ut i skogarna i norra England och leva av vad naturen ger. Och ger inte naturen tillräckligt är en del beredda att äta upp sina anförvanter!

Klimatgalenskapen känner inga gränser numera. Ingen kan förneka att särskilt södra England drabbats av svåra översvämningar, men det har hänt förr. Att de drabbat byarna hårdare nu  beror till stor del på att myndigheterna slutat dika ut lågt liggande områden (kanske för att bevara den biologiska mångfalden i kärren). Värre kommer det att bli i framtiden, kraxar olyckskorparna, som ritat upp ett ”Noak-scenario”.

”Min enda chans till räddning är att packa ryggsäcken och ge mig av,” säger Steve som driver sajten www.ukpreppersguide.co.uk. ”Men det är inte så lätt att ställa om till ett vildmarksliv. Och det gäller att smita iväg om natten så att du inte blir förföljd.”

Vad tar då en “prepper” med sig upp i bergen? Vatten, ficklampor, redskap för jakt och överlevnad, kokmöjligheter, mediciner, kartor, vapen och så sovsäck förstås. Helst bör man vara ett litet sällskap som flyr civilisationen tillsammans så att vikten av förnödenheterna och utrustningen kan fördelas på flera händer eller ryggar. Frystorkad mat för en eller ett par veckor rekommenderas, men sen blir det till att jaga. Alla har ju inte tillgång till skjutvapen, men, säger Steve, “i nödfall kan det gå bra att skjuta kaniner med slangbella”. Helst bör det också finnas en eller annan äng i närheten av gömstället där man på sikt kan odla potatis och andra nyttigheter.

Men att jaga småvilt med primitiva vapen är inte så lätt och sen ska exempelvis en kanin flås och tas ur innan den kan tillagas. Det är det nog inte alla stadsmänniskor som klarar. Så den gode Steve tycker att man bör träna på det, liksom på att laga kläder eller en reva i tältet. Betydligt svårare är det enligt denne Noak att hålla tyst om förberedelserna så att man inte får med sig alla grannar upp i bergen om syndafloden kommer. Enligt Steve gäller det att noga välja sitt sällskap och slå sig ihop med pålitliga människor som kan laga mat, fiska och ta hand om trasig utrustning.

Apropå det sistnämnda bör man också (på allvar) diskutera vad som gäller i en absolut katastrofsituation. ”Om du kan lita på din familj så låt den följa med, men först sedan ni i hemlighet kommit överens om vilken av familjemedlemmarna som måste offras ifall det inte finns något alls att äta. Finns det barn i familjen, lär varken du eller din fru vara beredd att offra dem.” Allt enligt vad Steve berättat för Leo Benedictus på tidningen The Guardian.

Skeppsgossen trodde i sin oskuld att hela artikeln var ett skämt men icke. På nätet finns det åtskilliga sajter som ägnas åt ett kommande Harmageddon (googla ”uk preppers”). Riktigt hur stor rörelsen är vet väl ingen, för de här människorna får ju inte avslöja sina egna planer. Under alla förhållanden visar intervjun med Steve att narrar, dårar och idioter inte sällan slår sig samman och tror sig kunna överleva till och med dåligt väder…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare