Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 5 februari 2014

Mer snö, mindre snö... allt är klimatförändringarnas fel

En av världens ledande och mest högljudda klimatskeptiker heter Marc Morano och driver sidan The Climate Depot (www.climatedepot.com) Med anledning av den senaste tidens vinterväder och köld på den amerikanska kontinenten har han haft anledning att läxa upp pratshow-värden Neil Cavuto på Fox News, som menar att vi nu fått bevis på hur den globala uppvärmningen vänder upp och ned på vädret.

“Principiellt orsakar den globala uppvärmningen mindre snö, utom när den orsakar mer snö”, sa Mark Morano i programmet. ”Och den leder också till mindre kyla, utom när den leder till mer kyla. Varje värmebölja är ett bevis på global uppvärmning, men nu när det är rekordkallt och rekordmycket snö… då beror det på den globala uppvärmningen.”

I USA har det diskuterats om förskjutningarna av jetströmmarna beror på global uppvärmning. Obamas vetenskaplige rådgivare i klimatfrågor John Holdren har kommenterat vintervädret så här: “Om någon påstår att köldperioder som den vi nu upplevt är ett bevis för att det inte finns någon global uppvärmning, tro dem inte. Faktum är att ingen enstaka väderhändelse kan vare sig bevisa eller motbevisa de globala klimatförändringarna.”

Morano replikerar: “De fortsätter att påstå att jorden blir varmare fast den inte blir det. Ingen elev i grundskolan har upplevt global uppvärmning. De lite äldre eleverna har i stället upplevt en svag global avkylning under sin livstid… I brist på argument kommer man nu med påståenden som att brottsligheten, antalet våldtäkter och prostitutionen ökar på grund av klimatförändringarna. Det finns faktiskt akademiska forskare som ägnar sin tid åt sådana påstådda samband. Det handlar inte om vetenskap längre, bara om olika sätt att förfalska verkligheten.”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare