Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 5 januari 2014

Historien om Clitanic

Årets narrskepp och de infrusna "klimatforskarna" med professor Chris Turney i mitten.Det nya året har som bekant inletts med den tragikomiska historien om narrskeppet som fastnade i isen i Antarktis. Det är ju sommar på södra halvklotet nu, så därför bestämde sig ett 30-tal klimataktivister från vänsteruniversitet i New South Wales i Australien för att kolla hur den globala uppvärmningen påverkat isläget. Fast detta fick vi inte höra något om i media – enligt dem handlade det bara om en ”forskningsexpedition” med passagerare!

Nåväl, narrskeppet fastnade i tre meter tjock is före jul och det blev ett helsikes pådrag för att rädda forskarna ombord. Dåligt väder hindrade helikoptrar att landa, och till råga på allt fastnade också den kinesiska isbrytaren i sommarisen. Den lär för övrigt sitta fast ännu. Det gör också den ryska besättningen på MS Akademik Shokalsky eller ”Clitanic” som båten numera kallas på nätet.

Nu är expeditionsmedlemmarna tillbaka i Australien, men uppenbarligen har de inte lärt sig någonting av upplevelsen. I stället kommer de med diverse bortförklaringar, och en av deras anhängare där hemma meddelade att den globala uppvärmningen fortsätter och att vi kan räkna med en temperaturhöjning på hela 4 grader till nästa sekelskifte. Självklart nappade svensk statstelevision på denna avledande manöver och mobiliserade någon svensk ”expert” som såg lagom trovärdig och bekymrad ut.

För att vanligt folk skulle inse hur illa ställt det är med klimatet fick vi också veta att det är över 50 grader varmt på sommaren i Australien och att det nu blivit så varmt i södra England att vinodlarna satsar på champagne. Fast förra sommaren var visst kall och regnig… Som ett bevis på att minnet är kort lägger Skeppsgossen in ett klipp från januari 1935.


Media fortsätter alltså att sprida sina lögner om den globala uppvärmningen också 2014. Isar smälter, glaciärer krymper. Den tyske meteorologen Dominik Young påpekar dock alla data visar att vintrarna i Alperna blivit mycket kallare under de senaste årtiondena.

”För 20 år sedan predikade klimatexperterna att det inte skulle bli några snövintrar i Centraleuropa i framtiden. Skidåkning skulle bara kunna ske på de högst belägna orterna. Så har det ju inte blivit. Slutsatsen kan bara bli att de milda vintrarna i Alperna inte behagat infinna sig och att trenden tvärtom går åt motsatt håll!”

När fick vi höra en rapport om detta i PK-media?

1 kommentar:

  1. Hej igen.

    Att fartyg fastnar i packis förekommer även i Östersjön Packis bildas om isen inte är så stark och det blåser hårt. Ofta inträffar det på våren i samband med islossningen. Det var det som hände fartyget, att vid islossningen så blåste en massa lösa isflak in mot land . Temperaturen var runt 0 grader när fartyget fastnade. Isen hinner antagligen att smälta bort runt fartyget innan Antarktis vinter börjar. Varmast är det i Antarktis vid månadsskiftet januari-februari.

    Jan Eriksson

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare