Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 11 mars 2014

Drömscenariot för miljönarrarna: En värld befolkad av kortvuxna vegetarianer som klarar stora temperaturkontraster

Nu drömmer miljödårarna om en ny människotyp skapad genom genmodifiering


Jordan Green är det passande namnet på en miljönarr som nyligen föreslog att vi ska genmodifiera oss själva så att vi klarar klimatförändringarna. Därmed aktualiserar han de historiska banden mellan miljörörelsen och nazisterna och deras dröm om en rasren värld. Det är minst sagt kusligt och visar på det människoförakt som miljönarrarna döljer med vackert tal om en grönare värld.

Enligt denne Jordan Green har det fötts 30 genmodifierade barn i USA under de senaste tre åren. För att åstadkomma dem har forskarna använt gener från tre eller fler ”föräldrar” som befruktats artificiellt.

“Vi borde kunna släppa de etiska invändningarna och med hjälp av genforskningen förbättra möjligheten att överleva klimatförändringar hos kommande generationer”, säger Jordan Green. ”Ytterst handlar det ju om hela mänsklighetens överlevnad.

Enligt honom har över 280 000 människor hittills dött i Storbritannien på grund av de brutala vintrar landet upplevt. Och, påpekar han, i klimatförändringarnas spår följer inte bara köld utan också sjukdomar, undernäring och naturkatastrofer.

“Människan är bräcklig och svag jämfört med de flesta andra varelser som lever på vår planet”, skriver Jordan Green. ”Om vi inte hade haft en så utvecklad hjärna skulle vi aldrig ha kunnat lämna stenåldersstadiet.”

Så i stället för att fokusera på att vi ska bli smartare tycker denne stolle att forskarna ska ägna tid åt att göra oss mer motståndskraftiga mot klimatförändringar. Med modern genforskning bör det gå lite fortare än för naturen, som tog tusentals år på sig att utveckla isbjörnar, kameler och andra härdiga djur. Den absoluta världsmästaren i konsten att uthärda klimatextremer är för övrigt den knappt millimeterstora trögkryparen eller björndjuret. Det lever i vatten och mossa och kan klara sig 10 år utan vatten och uthärda temperaturer mellan 151°C och -273°C (mer än någon miljöpartist gått i land med såvitt Skeppsgossen är bekant).

Vid sidan av dr Mengele och pojkarna från Brasilien är Jordan Green inte den förste att föreslå genmanipulation för att få fram idealmänniskor. En professor vid universitet i New York som heter Matthew Liao var inne på liknande tankegångar för några år sedan, då han i klimatförändringarnas namn propagerade för utvecklingen en mer kortvuxen människotyp. För ju större vi är desto större blir våra ekologiska fotavtryck… Och helst en vegan som inte tärde så hårt på jordens resurser som köttätarna!

Hans uttalanden fick tjeckiske strängmatematikern och debattören dr Lubos Motl att ilskna till och dra parallellen till nazisternas experiment på människor – “med den skillnaden att herr Liao och hans gäng vill utrota hela mänskligheten på sikt”. För att krympa folk skulle man ge dem frivilliga doser av ett hormon som gör dem mer socialt engagerade och villiga att dela med sig till främlingar.

Så länge miljönarrar som de här båda och deras megafoner inom miljörörelsen får gå fria måste vi vara på vår vakt. För rätt som det är tror vanliga människor på deras idiotiska budskap och ger dem sitt stöd – och då är det kört! Tänk på ett inför stundande val till EU och riksdagen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare