Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 30 mars 2014

Apropå Earth Hour och andra idiotiska påfund

Narrspelet fortsätter och många fortsätter att tro på lögnerna

Stigande priser på brännolja och drivmedel kan i huvudsak skyllas på det galopperande miljövansinne som drabbat länderna i väst. Förvisso är det inga helgon som styr energibolagen, men de har heller inget intresse av att prissätta sina produkter så att ingen vanlig människa har råd att köpa dem. Man kan ju inte gärna sälja uppvärmning eller drivmedel till döda eller medellösa. Men det är de facto vad de gröna vill. Detta är ingen konspirationsteori, det kan läsas i deras program.

”Familjen som måste välja mellan att ge barnen mat eller kunna köra till arbetet och värma upp sitt hus bryr man sig inte om, de är de nya kulakerna, offren för en ideologisk aktivism som dödar oskyldiga människor för den gröna allmännyttan”, skriver bloggaren Sultan Knish. Han fortsätter:

”Stalin lät döda miljoner för att kunna industrialisera Sovjetunionen, den gröna vänstern är beredd att mörda miljoner för att rasera Nordamerikas, Europas och Australiens industrier. De är redan igång. Medan aktivisterna försöker skjuta skulden för energibristen och de höga oljepriserna på regeringar, arbetslöshet och gud vet allt, behöver de bara lyfta blicken mot sina egna representanter som predikar det gröna livets välsignelser från sina slott och herresäten.”

Den förnybara energin har blivit den nya kommunismen, för vilken vi alla måste kämpa oavsett hur många offer det kommer att krävas. I Skottland kräver det sinnesförvirrade Scottish National Party att landet ska få all energi från vind, vågor och tidvatten år 2020. Det innebär en ökning av elkostnaden för ett genomsnittshushåll på 900 pund. Det är så energifattigdom börjar.

Wales, som har de högsta el- och gaspriserna i Storbritannien, planerar för en av Europas största vindfarmer och ska vara helt fritt från fossilbränslebaserad energi 2025 – om det fortfarande finns några walesare i livet och inte alla har frusit ihjäl till dess. Vindkraften ger ju  inte mycket el när det är kallt och människor har svårt att klara sig utan värme i sina bostäder.

Det är inte energibolagen utan politikerna som är ansvariga, när de påtvingar både energibolag och oss energikonsumenter kostnaderna för vindkraft och andra hokuspokusåtgärder för att bekämpa klimatförändringarna – pengar som i huvudsak hamnar i fickorna på politikerna och deras gröna stödtrupper. För de fortsätter att åka taxi, de har det varmt i sina hus, de åker till varma länder för att diskutera klimatet…

Förnybar ren energi påstås leda till att man slipper köpa energi utifrån. Men sedan Storbritannien blev ”grönt” har importen stadigt ökat och Skottland löper risk att gå samma väg. När man av ideologiska orsaker investerar i outvecklad teknik kommer människor att frysa ihjäl och för att täcka energibortfallet tvingas landet importera.

När inget annat hjälper måste man förfalska siffrorna. Utlova omöjliga energibesparingar genom ett effektivt utnyttjande av energin. Obama pratade mycket om effektivisering för att spara pengar och skapa nya jobb. Inget av dessa mål uppnåddes, men de rätta människorna i de rätta företagen fick betalt, för så fungerar det alltid. Grönt är alldeles för stort för att någon ska erkänna sina misstag, även om folk ute i stugorna fryser sig blåa eller inte kan ta bilen till jobbet. Sultan Knish igen: ”Man kan inte göra en energisnål omelett utan att ta död på så där en 8 000 människor om året.”

En av de gröna idioterna är prins Charles. Han menar på fullt allvar att vi som lever i västerlandet ska rusta ner till afrikansk levnadsstandard ”för att rädda jorden”. Vad han inte tänkt på är att det också skulle innebära att vi i västerlandet snart skulle få samma dödlighetstal som man har i Afrika. Visserligen ser det ut som om vi stegvis övertar samma sjukdomar som härjar där tack vare den okontrollerade invandringen, men prins Charles idéer ligger snubblande nära massmord.

Visst är det tjusigt med Earth Hour och annat sådant tjafs som vi matas med av ”dem som vet bäst”. Att nyttan med manifestationer av det slaget är lika med noll må vara en sak – värre är att det finns så många godhjärtade människor som tror på lögnerna om att det de gör spelar någon roll.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare