Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 5 april 2014

I år börjar en ny liten istid

"Vi människor har ingen möjlighet att påverka klimatet på jorden. Med tanke på att det inte skett någon uppvärmning på över 17 år bör vi i stället rikta uppmärksamheten mot vad en kommande istid innebär." Det skriver tidigare Nasa-forskaren och rådgivaren till Vita huset John L. Casey i en krönika som publicerats i Orlando Sentinel.

Enligt John L. Casey  - som idag är verksam inom Space and Science Research Corporation (SSRC) - avfärdade han Al Gores skräckpropaganda redan 2007
efter att ha samlat in mängder av data om solaktiviteten. Hans förutsägelser om en kommande istid som skulle få allvarliga följder för mänskligheten mottogs av Vita huset, kongressen och PK-media med småleenden och huvudskakningar. Idag börjar alltfler acceptera dem i och med att klimatet på jorden bevisligen börjar bli kyligare. Temperaturen i världshaven har sjunkit under de senaste tio åren och temperaturen i atmosfären följer samma trend sedan sju år tillbaka.  

"Enligt hårda klimatdata och inte enligt det politiska dravlet om klimatförändringar upphörde den globala uppvärmningen för flera år sedan, precis som den antogs göra i enlighet med solens naturliga cykler", skriver John L. Casey. "Kommande klimatförändring mot en lång och kall era kan mycket väl omskapa mänsklighetens framtid genom missväxt, sociala oroligheter och svält. Den ryska vetenskapsakademin har sagt att en ny 'liten istid' börjar i år och SSRC och många andra forskare världen över anser att vi nu står inför den värsta köldperioden på mer än 200 år."

John L. Casey drar en parallell till den förra liknande istiden 1793-1830. Under den inträffade några av de värsta jordbävningarna och vulkanutbrotten. "Solen styr mycket mer än vad vi tror", slutar han sin artikel.

Källa: http://iceagenow.info/2014/03/cold-sun

Mot den här bakgrunden är det förfärande hur blint regeringar och lobbyister fortsätter arbetet på att "stoppa klimatförändringarna" (läs: den globala uppvärmningen). Över 500 nya lagar har stiftats i de värsta "utsläppsländerna" bland annat Kina och Mexiko, medan Japan och Australien går mot strömmen och slutar att slösa pengar på ingenting. Hur skulle det vara om fler nationer följde deras exempel och började förbereda sig för mer kylslaget väder?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare