Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 10 april 2014

Kan koskiten avgöra jordens framtid?

60 miljoner bisonoxar lyckades inte värma upp jorden på 1850-talet
Efter allt skitprat om att CO2 skulle orsaka en global uppvärmning har miljönarrarna i USA nu riktat uppmärksamheten mot metan (som ju är en annan “växthusgas”). Orsaken är, enligt bloggaren Alan Caruba, diskussionerna om s.k. fracking, alltså utvinning av gas och olja ur skifferlager med hjälp av hydraulik. Obama gör allt för att stoppa en sådan trots att den skulle göra USA mer eller mindre oberoende av importerad olja, skapa jobb och sänka bensin- och elpriserna. Om det inte vore för metanutsläppen…

Så nu mobiliserar nykommunisterna inom miljörörelsen diverse potentater som står på deras sida i den inflammerade debatten. En av dem har i Washington Post hävdat att metan är en 84 gånger potentare växthusgas än CO2 sett på 20 års sikt. Trots att den globala medeltemperaturen sjunkit kommer metanet att påverka klimatet under många år framöver. Det räcker med andra ord inte att bekämpa CO2-utsläppen längre, nu måste vi ta itu med metanet också!

Frågan är nu hur man ska tackla kornas fisande och rapande som enligt förståsigpåarna ska minskas med 25 procent till 2020 (för annars går nog jorden under, eller hur?).


Så här sager Sierra Clubs taleskvinna Deborah Nardone: “President Obamas plan att minska metanutsläppen är ett viktigt steg I att tygla en industri som agerar utan hänsyn till allmänhetens hälsa. Men även om vi kan kontrollera metanutsläppen räcker det inte för att minska vårt beroende av de smutsiga och klimatpåverkande fossila bränslena.” Det är som att höra Åsa Romsson och Gustav Fridolin utgjuta sig över all energiproduktion som inte emanerar från sol och vind.

Nu tycks det med andra ord vara dags att stoppa nötkreaturens skitande och rapande i stället för att tysta nykommunisternas skitprat.

I USA fanns det vid mitten av 1800-talet uppskattningsvis over 60 miljoner bisonoxar. Det borde med andra ord ha släppts ut en helsikes massa metan då med, och idag har vi enorma hjordar av gnuer och andra gräsätare i Afrika som tydligen inte räknas. För att nu inte tala om termiterna som enligt uppgift släpper ut ett mikrogram metan per dygn. Uppskattningsvis handlar det om över 20 miljoner ton årligen.  

Lite enkel matematik som tydligen övergår de grönas fattningsförmåga men som får miljoner människor att inbilla sig att lite mindre koskit kan rädda klimatet på jorden. Det är sorgligt men tyvärr också sant.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare