Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 23 april 2014

Vindkraft, etanol och WikipediaHar ni märkt hur tyst det har blivit om vindkraften I media? Kanske finns det lite hopp om att denna vansinniga satsning på ett energislag som inte fungerar är på väg att självdö. Så är det i alla fall i USA där till och med vindkraftkapitalisternas egen organisation AWEA erkänner att tillväxten 2013 minskade med hela 92 procent!

Orsaken är som Skeppsgossen berättat tidigare att industrin inte vet hur det blir med framtida subventioner. Fram till årsskiftet uppgick de till absurda 2,3 cent per producerad kWh. Subventionerna har varit generösa i över ett decennium, och hela tiden har industrin lovat att vindkraften snart ska bli lönsam. I en fri marknadsekonomi har vindkraften inte en chans att hävda sig, kan vi läsa Investor's Business Daily (http://news.investors.com/ibd-editorials/042214-697939-wind-industry-in-trouble-despite-massive-subsidies.htm#ixzz2zjZfKqiq).

Den gröna lobbyn menar att den allt lönsammare och allt billigare oljan och gasen också får subventioner. En sammanställning gjord av Institute for Energy Research visar emellertid att vind- och solenergi får mer än 10 gånger i bidrag jämfört med de fossila producenterna. Satsningen på förnybar energi kom till för att minska CO2-utsläppen i landet, men gaskraftverken har bevisat att de är mycket effektivare också i det avseendet. 

Lösningen är enkel, skriver Investor’s Business Daily. Låt marknaden sköta energin. Därmed slipper vi alla vansinniga investeringar av skattemedel i företag som Solyndra och Fisker.

I förra veckan kom också en sensationell USA-rapport om etanol. Enligt denna så ger etanol som motorbränsle högre utsläpp av CO2 och andra växthusgaser än bensin! Studien har finansierats av Obamaregimen och resultaten publicerats i ansedda Nature Climate Change. Man har jämfört utsläppen från vanlig bensin med biobränslen framställda av majs och det visar sig att de sistnämnda ger 7 procent högre utsläpp.

Så sent som i förra veckan meddelade New York Times att producenterna av biobränslen såg fram emot en vändpunkt 2016. Då skulle minnsann växthusgaserna från trafiken börja minska ordentligt. Efter att ha slängt ut en halv miljon dollar bara på den här rapporten har Obama all anledning att se bekymrad ut. Det är inte mycket som går hans väg…

CBS-medarbetaren Lawrence Solomon upptäckte redan för åtskilliga år sedan att man inte kan lita på Wikipedia när det gäller klimatförändringarna. Där gäller fortfarande ”konsensus” ifråga om den annalkande domedagen. Al Gores och IPCC:s propagandamaskin har skaffat sig total dominans över denna viktiga informationskälla, som har mer än 50 miljoner besökare I månaden.

Solomon bestämde sig för att korrigera de totalt galna uppgifterna om Naomi Oreskes, kvinnan som en gång påstod att det inte fanns en enda rapport som ifrågasatte den globala uppvärmningen och som med all rätt fick lida mycken smälek för detta i fackkretsar. Men i Wikipedia hyllas hon fortfarande som ett sanningsvittne. Wikipedia påstår till och med att en av hennes argaste kritiker, Benny Peiser, fått krypa till korset och göra avbön. Varken Solomons eller Peisers korrigeringar har tagits in – och i de få fall de har publicerats har de nästan omgående raderats igen. Taktiken är densamma som inom andra starkt ifrågasatta områden.

Det har visat sig att mannen bakom censuren heter William Connolley, med ett förflutet inom British Antarctic Survey och det brittiska miljöpartiet. Enligt Lawrence Solomon torde denne Connolley vara den mest inflytelserika personen I klimatdebatten näst Al Gore. Han drar sig inte för smäda och förtala forskare som inte tror på den globala uppvärmningen och tillsammans med sina gröna ”redaktörer” ser han till att alla som söker efter sanningen på Wikipedia matas med den ena lögnen efter den andra.


Varningsflaggen är hissad!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare