Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 21 april 2014

Klimatspökets dag

Klimatspöket dyker fortfarande upp med jämna mellanrum i media, trots att det bevisligen inte har skett några förändringar i den globala medeltemperaturen på snart två decennier. Men klimatpanelen IPCC och klimatprofeten Al Gore ger inte upp – ”vänta bara så får ni se hur rätt vi haft hela tiden!”

”Det är som med befolkningsexplosionen, resistenta bekämpningsmedel, fågelinfluensan, mobilstrålningen, galna kosjukan etc.” skriver medarbetaren på Fox News John Stossel. Men han säger också att det ju faktiskt inte är media som hittar på alla dessa larm utan ”seriösa forskare” (det sistnämnda uttrycket får stå för hans del – Skeppsgossens anmärkning). Han fortsätter: ”Journalisterna inser dock inte att dessa vetenskapsmän i likhet med specialisterna på fågelinfluensa har allt att tjäna på att överdriva riskerna. Om deras datormodeller (som hittills varit felaktiga) förutsäger katastrofer, får forskarna både uppmärksamhet och pengar. Om de säger ’Jag är inte säker’ så får de ingenting.”

Resonemanget gäller i hög grad IPCC, som ju är lika genomkorrumperat som sin moderorganisation och helt styrt av politiska virrpannor och byråkrater. 

I ett av John Stossels tv-program nyligen var den danske professorn Björn Lomborg gäst (till vänster). Han framhöll att luftföroreningarna dödar 4,3 miljoner människor varje år, därför att de är fattiga och saknar annat bränsle än kodynga i sina eldstäder. Trots det fortsätter miljöfascisterna att protestera mot all utbyggnad av energiproduktionen. I stället övertalar man politikerna att spendera miljarder dollar på vad Lomborg kallar ”symbolisk ’förnybar’ energi”.
 
”Ett förbluffande stort antal människor har aldrig fått höra att även om man lägger ihop alla solceller och alla vindkraftverk i världen, så har de tillsammans reducerat CO2-utsläppen mindre än vad USA lyckats göra genom att övergå till ’frackning’ för olje- och gasutvinning.” Och detta trots miljövännernas kompakta motstånd!

För miljövännerna betyder kostnaderna uppenbarligen inget alls. I USA satsar man 7 miljarder dollar på subventioner till elektriska bilar (som det enligt Obamas prognoser ska finnas över en miljon av på landets vägar redan 2015). Hur mycket kommer en sådan satsning att hejda den påstådda globala uppvärmningen? undrade John Stossel. 

”Med en timme,” konstaterade Björn Lomborg torrt i tv-programmet. ”Det är inget annat än en symbolisk handling.”

Jordens Dag i morgon
Skeppsgossen har i likhet med många många andra tänkande människor insett att vurmandet för miljön utvecklats till en religion. Det märks inte minst på domedagsprofetiorna om vad som händer ifall vi människor inte gör allt vi kan för att rädda vår planet. Instundande ”Jordens dag” 22 april är en sådan religiös högtid för de nykommunistiska klimatnarrarna, instiftad i USA på 1970-talet och tyvärr numera också firad av en del troende svenskar.


Apropå jordens undergång så har den förutspåtts av miljöaktivisterna i flera decennier nu. På bloggen Climate Depot finns en sammanställning som manar till eftertanke. 1982 hade vi enligt FN bara 10 år på oss att rädda klimatet och sju år senare var tidsgränsen också 10 år. En taleskvinna för Kanadas miljöparti tog dock priset då hon i mars 2009 påstod att vi bara hade timmar på oss förhindra en klimatkatastrof, medan Gordon Brown i Storbritannien förlängde tidsfristen till 50 dagar. Och prins Charles räknade samma år med en bortre tidsgräns på 96 månader. Då var Gaia-gurun James Lovelock mer förtröstansfull när han i juni 2010 menade att klimatkatastrofen låg så där tusen år framåt i tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare