Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 9 mars 2014

Patrick Moore - Greenpeacegrundaren som "försvann"


Unga idealister

Åtskilliga gånger har Skeppsgossen kommit i kontakt med några av de mest högljudda narrar som paraderar på världsarenan, nämligen Sällskapet Greenpeace. Även om de flesta sansade människor har genomskådat deras lögnaktiga propaganda fortsätter de att kalla sig jordens räddningskår. En av sällskapets grundare, dr Patrick Moore, fann för gott att hoppa av för åtskilliga år sedan, eftersom han inte ville stödja en organisation som blivit så genomkommersialiserad och genomkorrumperad som Greenpeace.
Ung och äldre Patrick Moore


På bästa stalinistiska manér har Greenpeace hämnats på avhopparen genom att utradera hans namn ur rullorna – och till och med retuscherat bort honom på gamla foton. Patrick Moore finns inte mer, trots att hans familj hjälpte till att grunda organisation i början av 1970-talet. Familjen Moore deltog aktivt i förberedelserna för Greenpeace första protest, en seglats till Aleuterna för att protestera mot kärnvapenproven.

I 15 år deltog Patrick Moore aktivt i kampanjerna mot kärnvapenprov, valfångst, säljakt, urangruvor och dumpning av giftigt avfall. I mitten av 1980-talet hade Greenpeace växt till en organisation med kontor i över två dussin länder och intäkter på över 100 miljoner dollar i donationer. Det var vid den tiden som Patrick Moore fann gör gott att lämna organisationen. Greenpeace säger att han röstades bort, medan han själv har en annan version av historien.

”Jag tror att det var i England och vi talade om forskning som det gick upp för mig att en av cheferna inte alls var någon vetenskapsman”, säger han. ”Vi talade om kemiska ämnen som dioxiner och klor. En av dem föreslog utan att blinka ett globalt förbud mot klor. Jag sa att det var omöjligt att förbjuda klor eftersom det var ett grundämne.”

Sedan dess har Patrick Moore varit persona non grata inom Greenpeace, men han är fortfarande en ledande miljöforskare och ofta anlitad som konsult, vilket naturligtvis får de gröna narrarna att se rött.

Den som orkar läsa igenom deras hemsida matas med en massa tillrättalägganden och en historieförfalskning av den typ som utmärker hela den gröna rörelsen världen över. På hemsidan kan man också läsa en självgod uppräkning av det senaste årets alla ”segrar” inom områden som skogsavverkning, klimat och energi, åtgärder för att rädda världshaven och Arktis. När man tar del av den har man en känsla av att utan Greenpeace skulle jorden ha gått under för flera år sedan.

Men Patrick Moore står på sig. Inför ett utskott i den amerikanska kongressen nyligen höll han ett uppmärksammat föredrag om klimatförändringarna. Där sade han bland annat:

”Det finns inga vetenskapliga bevis för att människans utsläpp av koldioxid är den dominerande orsaken till den svaga uppvärmning av jordens atmosfär som skett under de senaste 100 åren.

Idag upplever vi en ovanligt kall period i jordens historia och det finns ingen orsak att tro annat än att ett varmare klimat skulle vara gynnsamt för människor och de flesta andra arter... Det är ‘ytterst troligt’ att ett varmare klimat än det vi har idag är att föredra framför ett kallare.

Det faktum att vi hade både högre temperaturer och en istid under en period när CO2-utsläppen var 10 gånger högre än idag motsäger påståendet att människans utsläpp är huvudorsaken till den globala uppvärmningen… När det moderna livet utvecklades för över 500 miljoner sedan var CO2 10 gånger högre än nu och ändå blommade livet. Och CO2-halten var lika hög när istiden inträffade för 450 miljoner år sedan.”

Skeppsgossen är glad över att det finns rakryggade personer som dr Patrick Moore, som trots förtal och andra tarvligheter vågar stå upp för sanningen. Han önskar också att Greenpeaces svenska allierade miljöpartiet lyssnade till denne avfälling, i stället för att som Åsa Romson yra i nattmössan så fort sanningshalten i sagorna om klimatförändringarna ifrågasätts. Inte ens 17½ års utebliven global uppvärmning kan ju få henne och hennes gelikar att tvivla på alla de lögner som IPCC, Al Gore & Co matat oss med.   
     

 
Passande affisch för de gröna narrarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare