Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 7 mars 2014

Finns det "klimat-nazister"?

Historiskt berömda miljövänner 
Skällsorden haglar tätt i debatterna nu för tiden, antingen de handlar om begränsning av invandringen eller om klimatförändringarna. Den som vill ha en mer restriktiv invandring kallas ”rasist” trots att invandrarna från MENA tillhör den europida rasen precis som vi själva. Ute i den stora världen får den som inte tror på människans inverkan på klimatet  epitetet ”klimatförnekare”.

Den 20 februari tröttnade den välkände meteorologen dr Roy W. Spencer vid Alabama University på att bli kallad “klimatförnekare”, ett begrepp som associerar till ”förintelseförnekare”. På sin blogg www.desmogblog.com skrev han den dagen ett inlägg med titeln ”Dags att slå tillbaka mot de globala uppvärmnings-nazisterna”.

 “När politiker och vetenskapsmän började kalla personer som mig ’förnekare’ gick de över gränsen. Indirekt jämför de därmed (1) skeptikernas åsikt att den globala uppvärmningen inte nödvändigtvis orsakas av oss människor eller är något stort problem med (2) dem som förnekar att nazisternas utrotning av miljoner judar någonsin inträffat.”

Dr Spencer anser att det tvärtom finns stora likheter mellan nazisterna och de som tror på AGW-hypotesen. De drömmer om en enväldig stat (fascism) som ger dem stöd för en forskning som i sin tur ger deras läror stöd. I det här fallet handlar det om de vansinniga idéer som FN:s klimatpanel en gång IPCC lanserade.

“FN skulle vilja bli en global regering, men det kommer inte att hända”, skriver dr Spencer. ”Under tiden har IPCC betalat ut massor av pengar till forskare som ’bekräftat’ att koldioxiden på ett dramatiskt sätt har höjt jordens medeltemperatur.”

Dr Spencers användning av nazi-etiketten orsakade förstås stor uppståndelse bland såväl AGW-maffian som de forskare som i åratal kallats “klimatförnekare”.

“Det som särskilt retat upp dem är att nazipamparna inklusive Adolf Hitler själv var övertygade miljövänner”, skriver Alan Caruba på sin blogg Warning Signs (http://factsnotfantasy.blogspot.se). “De var alla djupt engagerade i bevarande av natur och miljö och höll jorden som värdefullare än människoliv.”

Caruba refererar till en bok av amerikanen R. Mark Musser med titeln “Nazi Oaks”. I den säger Musser att nazisterna försökte eliminera både den globala kapitalismen och den internationella kommunismen för att återinföra en vördnad för naturen som gått förlorad i den moderna kosmopolitiska världen. Det är tankegångar som går igen i dagens miljörörelse.

Men Alan Caruba tror – likhet med Skeppsgossen – att det snart är hög tid för miljönarrarna att gå i livbåtarna och förslagsvis bosätta sig på några öde atoller i Stilla havet. Han skriver: ”När de kallar mig och andra skeptiker för ’förnekare’ avslöjar det hur desperata de är över att se de stora pengarna försvinna i den vetenskapliga sanningens strålkastarljus…”

För övrigt kan Skeppsgossen meddela att det nu gått 17 år och 6 månader sedan temperaturen på jorden slutade stiga. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare