Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 7 september 2014

John Kerry: USA:s bibliska ansvar för jorden innefattar också den muslimska världen


Vid en ceremoni härom veckan utnämnde den amerikanske utrikesministern John Kerry Texasadvokaten Shaarik Zafar till särskild representant för muslimerna i USA. Han sa då bland annat att det är Förenta staternas “bibliska ansvar” att arbeta mot klimatförändringarna – och att skydda “sårbara nationer med muslimsk majoritet”. Han citerade Första Mosebok och menade att i den framgår det entydigt att det är vår plikt att skydda planeten – en plikt som Gud själv ålagt oss.

I likhet med många andra bloggare baxnar Skeppsgossen när han läser sådana uttalanden av en amerikansk utrikesminister. För det första får väl USA leta länge efter att hitta några såta vänner i den muslimska världen och för det andra borde han vara medveten om att det inte står ett ord om några klimatförändringar i bibeln. De som skrev berättelserna i den kunde säkert inte skilja mellan begreppen väder och klimat. Den allsmäktige styrde ju också vädret, och när han var missnöjd med människornas göranden skickade han hagelstormar och översvämningar över dem så att de fattade det.

Samma ”heliga” bok slår fast att på dem som tror på falska profeter – och till dem hör enligt bibeln muslimerna – väntar inget annat än helvetet. Till saken hör också att John Kerry har judiskt påbrå, varför han näppeligen kan ses med blida ögon av imamerna. I haditherna talas det ju om att när domedagen kommer så ska muslimerna kämpa ned alla judar fastän de försöker gömma sig bakom stenar och träd. Skeppsgossen kan inte tänka sig att utrikesminister John Kerry kommer att skonas.


Ungefär så här skriver den tjeckiske strängfysikern och bloggaren Lubos Motl: ”Om John Kerry var en frisk människa på 2000-talet borde han inse att bibeln inte har svaret på frågan om vi ska ’brottas med’ klimatförändringarna… Det trodde man kanske för 500 år sedan men utvecklingen har faktiskt gått framåt sedan dess… John Kerry verkar så förvirrad och mentalt handikappad inom så många områden att det är direkt skrämmande…” 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare