Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 4 september 2014

Miljöpartist med kondens på hjärnan


Pernilla Hagberg är förtroendevald miljöpartist i Vingåker och toppar partiets lista till kommunfullmäktige i årets val. Hon har gjort sig ett namn genom sina uttalanden om
chemtrails och Planet X. Hon anser att amerikanska organisationer bland annat kontrollerar vädret, skapar jordbävningar och hindrar mänskligheten från att se en planet som nu är på väg mot jorden.

– Jag är den första politikern i världen som pratar om det öppet, sade Pernilla Hagberg i en intervju med SVT Östnytt från 2012.

Hon sade sig också ha fått mycket stöd för sina tankar, men inte från så många partikollegor runt om i landet. Snarare har hon fått signaler om att ligga lite lågt med de här teorierna. Nu skriver hon i ett mejl som Katrineholms-Kuriren fått läsa att SMHI är en del i konspirationen kring chemtrails och att kontrollera vädret:

”Det finns tjänstemän på SMHI som har blivit hotade till tystnad och som gråter när de får frågor de inte får svara på. SMHI har också det sista året skapat 'nya' moln för att passa in i alla hundratals frågor som de får från upprörda människor.”

Vilka frågor är det de inte får svara på?

– Det är en bekant till mig som gett mig den här informationen, så jag kan tyvärr inte berätta så mycket mer om det, säger Pernilla Hagberg till tidningens reporter.

På SMHI tar man den här typen av påståenden på stort allvar. Och man nekar så klart till att vara en del av någon världsomfattande konspiration.

– Nej, vi är inte en del av någon konspiration, men vi får faktiskt många frågor om just det här som vi försöker hantera på ett seriöst sätt, säger Eva-Lena Jonsson, informationschef på SMHI.

Under sin tid som redaktör på en ledande teknisk tidskrift hände det ibland att Skeppsgossen fick ta emot samtal från företrädesvis ensamma äldre damer som hörde knackningar i väggarna och såg blodspår på tapeterna i sina lägenheter. Kunde det vara besökare från yttre rymden eller kanske för länge sedan avlidna som ville meddela sig med vederbörande? Kunde tidningen kanske skaffa fram någon teknisk mackapär som hjälpte mot sånt?

Pernilla Hagberg hör nog till samma kategori av ensamma och förvirrade människor. Att hon sökt sig till miljöpartiet är enligt Skeppsgossen ytterligare ett bevis för detta. Att en sådan person tillåts toppa mp-listan i valet till kommunfullmäktige är direkt skandalöst!


3 kommentarer:

 1. Jag protesterar !

  Det är inte skandalöst.

  Det är bra att MP samlar våra stollar hos sig, så vi vet var vi har dom.

  SvaraRadera
 2. Tydligen blev Pernilla Hagberg en alltför stora belastning till och med för stollepartiet MP. Nu har hon gått med i Enhet med strax över 600 medlemmar. Vilket dragplåster de har fått!

  SvaraRadera
 3. Nja, det är skillnad på stolleri och stollera. Jag visste inte att hon lämnat MP.

  Skälet att hon blivit omöjlig där var nog inte stolleriet i sig, utan att hon även betraktade klimathotet som en konspiration av USA. Även en blind höna hittar ju ett korn ibland.

  Så kan det gå.

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare