Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 18 oktober 2009

Ett modest förslag

Den gamle prästen Jonathan Swift åstadkom en hel del rabalder när hans essä "Ett modest förslag" publicerades 1729. I essän föreslog han en radikal lösning på den tidens höga födelsetal och åtföljande hungersnöd, nämligen att de hungrande skulle äta sina och andras barn.

Medan världen skrattar åt att svenska värmeverk hittat ett förnybart bränsle i form av kaninkadaver från Stockholms parker, tycker Skeppsgossen att Swifts modesta förslag fått förnyad aktualitet. Idag ska vi ju helst inte äta kött överhuvudtaget, så därför kan vi förslagsvis till en början slakta och elda upp all nötboskap. Det skedde ju under galna kosjukan-epoken så tekniken finns utvecklad som det brukar heta.

Om lantbrukarna kommer med eventuella invändningar bör det väl gå att tysta protesterna genom att utlysa en pandemi.

Sveriges kor räcker bra långt som värmekälla och när den börjar sina kan man tänka sig en allmän utrensning av viltbeståndet. Ett sånt initiativ bör glädja inte bara alla jägare som då får skjuta vilt omkring sig utan också renskötarna som blir av med både renar och vargar i ett svep.

Fortsättningen får du själv fundera på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare