Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 23 oktober 2009

Hej alla djurvänner!
Härom dagen fick Skeppsgossen en bok i sin hand. Den heter "Time to Eat the Dog" och är skriven av de äkta narrarna Brenda och Robert Vale, som när de inte föreslår hund-och kattsupéer ägnar sig åt att bygga ekologiska hus på Nya Zeeland. Bägge är högt meriterade på sitt område och de har valt titeln för att provocera, vilket må stå dem fritt.

Hur som helst så har de ägnat fritiden åt att räkna ut hur stora tassavtryck en sällskapshund sätter på miljön. En schäfer äter runt 165 kg kött och 95 kg spannmål per år. Det betyder att det går åt 0,84 hektar för att producera hundens mat. Paret Vale gör en jämförelse med en suv typ Toyota Land Cruiser som körs 1000 mil på ett år och kommer med samma beräkningsgrund fram till att den bara kräver 0,41 hektar för att rulla.

Det är väl det Skeppsgossen alltid har trott: gamla jänkare med V8:or är lika miljövänliga som schäfrar och grand danois!

Katter då? Jo, en katt kan jämföras med en VW Golf, en hamster med en plasmateve och en guldfisk med två mobiltelefoner.

Varför gör man nu sådana beräkningar överhuvudtaget? Naturligtvis för att ytterligare späda på klimat- och miljöskräcken hos vanligt folk. Först ska vi hotas med global uppvärmning och när den inte infinner sig som förutspått hotas vi med oljebrist och Obama och hans farmor. Alla lyckliga hund- och kattägare ska känna sig som miljöbovar och rekommenderas härmed att käka upp sina älsklingar.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare