Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 15 oktober 2009

Oljebluffen

När klimatalarmisterna inte tjafsar om den globala uppvärmningen snackar de gärna om att vi måste sluta använda fossila bränslen eftersom oljan är på upphällningen. Det säger i alla fall en av Narrskeppets prominenta "forskare", Kjell Aleklett, med hemvist i Skeppsgossens födelsestad Uppsala.

Nyss fick jag höra att Saudiarabien söker stöd hos andra oljeproducerande länder för tanken att industriländerna ska kompensera producenterna ekonomiskt för minskade oljeintäkter. Förslaget kommer att läggas fram på Köpenhamnsmötet, sägs det. Hur rimmar det med professor Alekletts påståenden om att oljan håller på att ta slut? Har man bättre koll på oljetillgången i Uppsala än i Saudiarabien?

En annan dåre gör sin stämma hörd på SVT:s klimatsajt "Ställ om", nämligen vispopparen Stefan Stundström. Han inbillar sig att man kan rädda världen från undergång genom att gå med i vindkraftskollektiv. Jag rekommender honom att spela in nästa skiva bland ett par hundra dånande vindkraftverk - fast han sjunger ju så taskigt ändå att det knappast skulle göra någon skillnad.

Passagerarna ombord på detta fartyg upphör aldrig att förvåna. Och ifrågasätter man deras trovärdighet blir man kallad mindre vetande. Det är synd om människorna som Strindberg sa. Med undantag för herrar Aleklett och Sundström förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare