Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 9 mars 2013

Den oförtröttlige Lord Monckton


Just som Skeppsgossen dansade en jig på Narrskeppets däck i glädjen över att den globala uppvärmningen avstannat sedan 17 år, så kommer en av IPCC:s underleverantörer med bud om att det aldrig varit så varmt på jorden sedan istidens slut. SVT och dess klimatkorrespondent Erika Bjerström skyndade sig förstås att basunera ut denna lögn från den kommande IPCC-rapporten.


Till och med IPCC-bossen, f.d. järnvägsingenjören och numera miljönären Rajendra K. Pachauri har nyligen erkänt att temperaturhöjningen stannat upp. Men han sade samtidigt att man inte kunde veta något säkert förrän efter 30–40 år. Det stämde inte alls med vad hans egna modellmakare påstod 2008 – då sade de att mer än 14 år utan uppvärmning måste ses som ”en avvikelse” mellan deras förutsägelser och verkligheten.

Under sin pågående föredragsturné i Australien påpekade Lord Monckton att ”klimatkommissarien” Tim Flannery därstädes måste ha haft fel då han sade att värmeböljan i Sydney hade förutsagts för flera årtionden sedan.

”Utan någon statistiskt bevisad uppvärmning under nästan två årtionden kan ju det extrema vädret inte skyllas på någon global uppvärmning… En uppvärmning som förutsågs igår men som inte inträffat på närmare 20 år kan väl inte vara orsaken till gårdagens torka och skyfall?”

Inte heller har klimatnarrarna kommenterat det faktum att norra halvklotet upplevt en av sina kallaste vintrar på 100 år. Nya köldrekord har noterats på löpande band, snön har vräkt ner, efter en ovanligt isfri sommar i Arktis finns det nu mer is än normalt vid den här tiden på året och i Antarktis fortsätter havsisen att breda ut sig som den gjort i tre årtionden.

”Vi kommer att få se mer av extremväder under de kommande årtiondena”, säger Lord Monckton. ”Och det oavsett om jorden blir varmare eller kallare. Men extremväder är inte det nya normalvädret. Det är det gamla normalvädret – men med en ny etikett.”

Lord Monckton menar att vi säkert kan förvänta oss en viss uppvärmning av jorden under det här århundradet, men den blir inte stor. IPCC hävdar att den kommer att bli 3°C och orsakad av oss människor. Sedan 1950 har uppvärmningen varit en tredjedel av detta värde, och sedan 1850 har temperaturen per årtionde maximalt höjts med mindre än motsvarande 2 grader per sekel. 1990 kom den första av fem rapporter som påstod att jordens medeltemperatur skulle höjas med 0,3°C per årtionde. I verkligheten har temperaturökningen varit mindre än hälften.

Lord Monckton igen:

”En polisman här i Australien som arbetar med organiserat bedrägeri upplyste mig om att det som en handfull klimatforskare påstått skulle kunna rubriceras som organiserat bedrägeri. När celldörren slår igen om den förste storljugaren så kommer de andra forskarna att ta skydd illa kvickt. Först då kommer klimatskrämselpropagandan att upphöra...”

Till slut en liten fråga: 2005 uppgav FN att det skulle finnas 50 miljoner klimatflyktingar på grund av de stigande havsnivåerna och andra effekter av den globala uppvärmningen redan år 2010. Var håller de hus?4 kommentarer:

 1. Den här nya hockeyklubban hinner nog inte med till den kommande rapporten..den kom långt efter deadline..men de kanske bakdaterar den :-) Glädjande som vanligt att se att Narrskeppet seglar på.
  (Haru nån källa på det där FN scenariot, det skulle man blåsa upp mer) Skepp Ohoj !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla inlägget 11 mars. Artikeln finns i tidskriften Science. Och tack för uppmuntran!

   Radera
 2. Ahh..tackar :-) Det är inte så mycket debatt på dina sidor men många tycker att läsningen är oändligt befriande. Jag brukar länka ut dig på facebook och folk är lyriska :-)

  SvaraRadera
 3. Första besöket för mig. Bra skrivet!!
  "Klimatflykting" i Las Palmas :-)

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare