Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 20 mars 2013

Earth Hour: Idioti i kvadrat


Den 24 mars är det dags igen för Greenpeacejippot Earth Hour. Då uppmanas vi släcka ljuset under en timme för att uppmärksamma politikerna på klimatförändringarna. Vilket jävla trams, tycker Skeppsgossen. För det första har jordens temperatur stått stilla i 16-17 år nu och för det andra lär det inte finnas någon politiker i hela världen som kan göra ett skvatt åt klimatet om det nu skulle behövas!


Som en bloggare skriver: “Sitt där i mörkret och begrunda att det är så här de gröna, Greenpeace, WWF och alla andra nyttiga idioter vill att det ska vara. Det är inte bara elektriciteten de vill stoppa utan också det fria ordet så att vi inte ens tillåts tvivla.”

Skeppsgossen kan i och för sig begripa att lättpåverkade barn, sopsorterande föräldrar och sinnesförvirrade personer i största llmänhet tycker att det är tjusigt med sådana här initiativ avsedda att ”rädda” jorden – men att människor som kallas tänkande och välutbildade faller för reklamen av den här sorten förblir en gåta. Likaså att en mängd företag världen över hänger på. I botten ligger förstås företagens önskan att tjäna pengar på jippot genom att visa hur miljömedvetna de är. För egen del undviker Skeppsgossen konsekvent att handla hos dessa företag.

Klimatskeptikern Bjørn Lomborg påpekar mycket riktigt att det bara är ljuset som ska släckas, medan alla andra bekvämligheter som ingår i det moderna livet kan vara inkopplade som vanligt, alltså teve, datorer och mobiltelefoner. ”Om de här romantikerna stängde av dem också skulle de kanske inse elektricitetens betydelse. Och samtidigt skulle de till och med kunna minska utsläppen av växthusgaser lite grand.”

Som det nu är minskar CO2-utsläppen med en mängd motsvarande vad Kina släpper ut på mindre än fyra minuter, även om alla hushåll på jorden släckte sina lampor. I själva verket leder Earth Hour faktiskt till en ökning av utsläppen.

Mätningar som gjorts i Storbritannien visar att lika mycket elektricitet som vanligt pumpas ut på nätet under Earth Hour. Den lilla besparing Earth Hour innebär äts upp när kol- och gaseldade kraftverk startas igen.

Lomborg igen: “Och de hemtrevliga stearinljusen som många tänder och som verkar så miljövänliga är i realiteten att beteckna som fossilt bränsle och nästan 100 gånger ineffektivare som belysningskällor än vanliga glödlampor. Ett tänt stearinljus för varje släckt glödlampa utjämnar också den teoretiska minskningen av CO2 – och två ljus innebär att man släpper ut mer CO2 i atmosfären.”

Vad Earth Hour ytterst handlar om är ännu ett smutsigt försök att manipulera godtrogna människor (se förra inlägget). Eller som någon skriver på www.theclimatescam.se apropå häxprocesserna i Ångermanland:

” Ofta vittnade barn mot sina mödrar som i tidens anda kom att fantisera vilt om färder till Blåkulla. Det kanske är något att tänka på i dessa dagar när olika organisationer, vetenskapsjournalister och politiker skrämmer barnen att tro på något som ingen ännu har varken sett eller bevisat... Earth Hour kan mot den bakgrunden ses som ett väckelsemöte där den som inte faller i bön/släcker blir utpekad och kanske dömd av grannen som släcker. Nog finns det anledning att besinna sig.”

Visa lite civilikurage och tänd varenda lampa du har under Earth Hour, säger Skeppsgossen.4 kommentarer:

  1. Jag släcker ju inte för miljön, jag släcker ju för att grannarna ska se att jag släcker, hahaha.

    SvaraRadera
  2. Jag kommer att tända varenda lampa i hela huset, men är det inte den 23/3 idiotjippot inträffar?

    SvaraRadera
  3. Tack för positiva kommentarer! Jag vill också passa på att be om ursäkt för felaktigt datum. Sjögången ombord gjorde att pekfingret slant (eller också var det "klimatvodkan" som Al Gore påstås ha börjat sälja till sina apostlar så att de kan lalla vidare om AGW och som Skeppsgossen nallade en slurk av). Uttrycket "nalla" passar bra i sammanhanget, för isbjörnssmaken är påtaglig!

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare