Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 7 mars 2013

Du sköna nya gröna värld...Greenpeace fortsätter sin propaganda mot allt som kan föra utvecklingen framåt och göra tillvaron drägligare för gemene man. Ett av organisationens amerikanska högdjur, Phil Radford, har nyligen sagt att den omdiskuterade oljeledningen från Kanada genom USA kommer att få “en katastrofal påverkan på vårt klimat”.


Men om Obama mot förmodan får igenom ett nej till Keystone Pipeline så kommer det att endast obetydligt påverka produktionen av oljesand. Någon har jämfört den vunna utsläppsminskningen med utsläppen från USA:s 74 miljoner tamkatter. De uppges producera 196 gånger så stor mängd växthusgaser som man kan spara genom att inte bygga ledningen. Här har vi en ny uppgift för Greenpeace – att bekämpa kattägandet!

Så vad händer då om ledningen inte byggs? Då kommer transporten till raffinaderierna att ske med lastbil eller tåg – eller också bygger kanadensarna egna pipelines. I februari köpte för övrigt ett kinesiskt oljebolag Nexen, som är en av de större oljeproducenterna i Kanada, för 15 miljarder dollar. Ingen inbillar sig att de hade gjort det om de inte fått garantier för fortsatt utvinning av den kanadensiska staten.

Tysklands ”Energiewende”, alltså omställningen till klimatvänlig energi, går som bekant inget vidare. De gröna påstår att landet nu får hälften av sin el från solkraft (vilket är en lögn) medan kärnkraftens vänner säger att omställningen lett till att CO2-utsläppen rakat i höjden (vilket inte heller är sant). Sanningen ger det diagram som visas här.

Dåligt med sol och vind i Tyskland som sätter sin lit till kolet
Vindkraften i Tyskland har inte heller infriat förväntningarna. Trots att det under förra året byggdes 1000 nya vindkraftverk i landet låg elproduktionen på samma nivå som 2011. Enligt vice ordföranden i den tyska vindkraftföreningen Sylvia Pilarsky-Grosch berodde det inte oväntat på att det blåste för lite.

Den globala uppvärmningen (som uteblivit de senaste sexton åren) fortsätter att diskuteras i de mest omöjliga sammanhang. Så har till exempel en amerikansk organisation skyllt den arabiska våren på den globala uppvärmningen. Liksom dess följder. Att Mursi skjuter ihjäl landsmän som protesterar beror på den globala uppvärmningen och att folk protesterar beror förstås också på den globala uppvärmningen. Någon har föreslagit att den inledande raden i skapelseberättelsen borde ändras till ”På den första dagen skapade den globala uppvärmningen himmel och jord…”

Tidningen New York Times har tryckt varenda klimatlögn som den fått serverad ända sedan 1980-talet (i likhet med Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Helsingborgs Dagblad och annan vänsterorienterad svensk dagspress). Men nu har ”klimatredaktörerna” fått andra uppgifter sedan det visat sig att läsarintresset svalnat.

Bloggaren Alan Caruba är en av dem som jublar över beslutet. ”NY Times läsare har fått nog av denna ångande hög med hästgödsel”, skriver han och räknar med att fler PK-tidningar ska ta sitt förnuft till fånga. ”Begreppet ’klimatförändringar’ får ju inte längre läsarnas hjärtan att klappa fortare.”

Som Skeppsgossen skrivit flera gånger tidigare är svenska tidningsläsare mycket trögare än sina amerikanska motsvarigheter. I vårt land tror man ju fortfarande på ”förnybar energi” och är beredd att betala dyra pengar för den. Det är sannerligen en märklig symbios mellan vänsterkrafter och kapitalister som formats i klimatförändringens namn. Telge Energi – som Skeppsgossen skrivit om tidigare – får sig nu en rejäl känga på www.theclimatescam.se

“Miljörörelsen har aldrig handlat om vetenskap eller ens om att rädda jorden”, skriver Alan Caruba. ”Judi Bari på Earth First uttryckte det med all önskvärd tydlighet när hon sade att om vi inte gör oss av med kapitalismen så har vi inte en chans att rädda världen ekologiskt. Och Michael Oppenheimer på Environmental Defense Fund har sagt: ‘Enda hoppet för världen är att förhindra tillkomsten av nya Förenta stater. Vi kan inte låta andra länder få lika många bilar och lika mycket industri som USA har. Vi måste stoppa Tredje världens länder på det stadium de nu befinner sig.’”

Tillbaka till Greenpeace. Organisationen vurmar för vår jord men föraktar oss människor och tycker att det är lika bra att vi dör ut fortast möjligt. Länge har man till exempel propagerat mot genmodifierade grödor trots att de kan rädda miljoner liv. Efter 12 års(!) diskuterande hit och dit har Filippinernas styrande äntligen gett klartecken för GMO ris eller ”Golden Rice” som det också kallas. Det har man gjort eftersom 4,4 miljoner barn i landet lider av brist på vitamin A, som gör att uppemot 500 000 barn blir blinda. I GMO-riset finns bland annat just vitamin A.

Är det inte på tiden att vi alla inser att det mesta av den smörja som de gröna och deras organisationer matat oss med i decennier inget annat är än en bluff som fyllt skojarnas kassakistor med våra skattepengar?1 kommentar:

  1. Att inte Tyskarna ökat koldioxidutsläppen nämnvärt beror på lågkonjunktur och elinport.

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare