Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 4 april 2013

Dyrbart och dumt att satsa på sol när istiden närmar sig...


“Tyskarna betalar runt 110 miljarder dollar i subventioner för landets alla solpaneler”, konstaterar den danske klimatforskaren Bjørn Lomborg i en intervju. ”Nettoeffekten av alla dessa investeringar i alternativ energi blir att den globala uppvärmningen uppskjuts med 37 timmar i slutet av detta århundrade.”

På intervjuarens fråga om han tror att det sker en global uppvärmning svarar Lomborg att det gör han. ”Men vi måste komma tillrätta med den på ett smart sätt och inte genom att slösa pengar som vi gör nu. Troligen betalar Tyskland 660 dollar för varje ton CO2 som landet lyckas minska sina utsläpp med.”

Meteorologerna kan inte förklara det, men temperaturhöjningen har pågått i ungefär ett sekel. Skogarna i Alaska vandrar norrut och de flesta av jordens glaciärer smälter fortare än någonsin tidigare.

Så skrev pressen 1950. Skrämskotten har ekat i media många gånger sedan dess. För varje ny generation har det fötts ”forskare” som upprepar vad deras företrädare sagt: ”Lita på oss, vi vet mycket mer nu än förra gången då vi skrämdes med de globala klimatförändringarna”.

Fast 1895 trodde geologerna att världen var på väg mot en ny istid… vilket en och annan nutida forskare också håller för troligt efter denna den kallaste våren i Europa på mer än 200 år. Minusgrader och ett tjockt snötäcke över Brittiska öarna i april kan enligt dem mycket väl vara inledningen på en ny istid som börjar nästa år och varar ett par hundra år framåt.

En av dem som tror det är ryske forskaren doktor Habibullo Abdussamatov vid astronomiska observatoriet i St. Petersburg. Den sista istiden eller Lilla istiden varade mellan 1650 och 1850. Han påpekar att den var mest kännbar i Europa, Nordamerika och Grönland.

“Alla kanaler i Holland var frusna, glaciärerna växte på Grönland och folk tvingades ge sig av från sina gamla samhällen. Varje år frös Thames i London och Seine i Paris. Mänskligheten har alltid gjort framsteg under varma perioder och lidit under kalla. Klimatet har aldrig varit och kommer aldrig att bli stabilt.”

Tidningen Economist uppger att runt 100 miljarder ton kol har tillförts atmosfären mellan år 2000 och 2010, vilket motsvarar en fjärdedel av all koldioxid som mänskligheten producerat sedan 1750. Och ändå har det inte skett någon höjning av temperaturen...

Förvänta dig inte att de troende ska låta omvända sig av verkligheten. Det enda alternativet för dem blir att hitta på en ny kris som hotar mänskligheten så att de får styra samhällsutvecklingen åt det håll de eftersträvar.

Massor av pengar har tjänats på klimatförändringarna. Och massor av jobb har gått förlorade på grund av allt tomt prat om koldioxid.

Förvänta dig inte att Al Gore ska lämna tillbaka sitt Nobelpris eller be om ursäkt för att han skrämt miljoner och åter miljoner skolbarn. Förvänta dig inte att forskare som lever på statliga forskningspengar ska göra avbön. Förvänta dig inte att Pär Holmgren som tjänar en miljon om året på bluffen ska sluta sprida evangeliet eller att statstelevisionen ska dementera.

Det kommer att dröja minst 20 år innan narrarna tyst och stilla “glömmer” alla sina idiotiska uttalanden om den globala uppvärmningen som uteblev och kommer med ett annat och profitabelt skräckscenario för framtiden, säger bloggare.


Ett praktexempel på hur PK-media agerade var rapporterna om det smältande istäcket på Grönland förra sommaren. Vilket väsen det blev när de båda satellitbilderna valsade runt i press och teve. Kanske var det den röda färgen på bilderna som skrämde slag på etablissemanget – mellan den 8 juli (vänstra bilden) och den 12 juli (högra bilden) hade 97 procent av det översta islagret smält bort. Nu visar det sig att det troligen händer vart 150:e år och har gjort så i minst 4000 år.

Det är en forskargrupp under ledning av professor Ralf Bennartz vid University of Wisconsin-Madison som förklarat fenomenet i en artikel i tidskriften Nature. ”Moln på låg höjd reflekterar vanligen solenergin och det gör ju också snötäcket. Men under speciella temperaturförhållanden kan molnen vara både så tunna att de släpper igenom solenergin och så tjocka att de”fångar in” en del av värmen trots reflexionen från isen och snön.” Samtidigt pumpades ovanligt varm luft in över området med vindarna, men det var i huvudsak molnen som orsakade de höga temperaturerna och den kraftiga avsmältningen.

När får vi höra eller läsa något om detta i svenska media? Där fortsätter man att berätta sagan om ”klimatförändringarna” som om de vore en realitet. Och politikerna lyssnar och ser nya möjligheter att suga pengar av rädda medborgare.

Fortsättning följer...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare