Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 18 april 2013

Veckans nyheter från NarrskeppetEn klimatnarr gör sorti (James Hansen)

Klimatnarrarnas överstepräst, James Hansen, påstår att världshaven alldeles säkert kommer att stiga med flera meter under det här århundradet – men vid universitet i Colorado säger den ledande forskaren Ted Scambos att även enligt det värsta scenariot kommer det att ta 500 år för isen i västra Antarktis att smälta.


För övrigt kan Skeppsgossen meddela att ”evangelisten” Hansen som han ibland har kallats nu avgått från sin tjänst som chef för Goddard Institute for Space Studies, en avläggare till NASA. Förhoppningsvis får vi höra mindre av hans profetior i framtiden.

Guvernören i den amerikanska delstaten Maryland har nyligen godkänt ett beslut att regn som faller på ens fasta egendom ska beskattas. Skatten kallas för ”stormsaneringsavgift” och gäller alla boende i närheten av det naturskyddade Cheasapeake Bay-deltat. Skälet uppges vara att nederbörd som faller på “hustak, asfalterade uppfarter och parkeringsytor ökar riskerna för vattenföroreningar och kostnaderna för sanering”. Med hjälp av bland annat satelliter ska man räkna ut storleken på de skattepliktiga ytorna.

Lancaster i Kalifornien är statens 30:e största stad med över 150 000 invånare. Borgmästaren heter R. Rex Parris och karakteriseras som en “ostoppbar kontrolldåre”. Nu har han stora planer för att göra staden CO2-fri med hjälp av solenergi. Alla nya hus måste utrustas med solceller som producerar minst en kilowatt el. Anledningen är att han ser den globala uppvärmningen som ett överhängande hot. ”Det är den största kris som världen har att möta. Vi kommer att få se miljoner och åter miljoner människor på flykt. Om vi kan överleva de krig som detta kommer att orsaka är en öppen fråga.” Se där en man med visioner!En annan klimatnarr är skådespelerskan Darryl Hannah. Hon har gjort följande intelligenta uttalande värdigt en Annie Lööf eller en Åsa Romson:
“Vi måste få en övergång från dessa livshotande och giftiga energiformer. Ren energi är svaret antingen man tror på klimatkrisen eller inte, för vem kan tro på gifter?” Någon borde upplysa henne om att både vindsnurror och solceller avger stora mängder farliga och giftiga ämnen vid produktionen…

Mera narrspel: Miljoner människor i Afrika och Asien kommer att lida brist på ris och andra stapelfödor när priserna på dem mer än fördubblas till 2050 på grund av extremväder. Det säger en rad forskare som samlats till en konferens för att diskutera framtidens jordbruk. Den globala uppvärmningen – som inte finns – kommer enligt dem att påverka både skördar och boskapsskötsel. Skadedjursangreppen blir fler, bekämpningsmedlen förlorar verkan. Och sist men inte minst, vinindustrin Kalifornien kan komma att krympa med hela 70 procent fram till 2050.

“Den globala uppvärmningen fortsätter men yttrar sig på delvis annorlunda sätt,” säger Kevin Trenberth, vid U.S. National Center for Atmospheric Research. Värmen kan enligt honom tas upp av luften, vattnet eller marken eller till och med smälta is och snö – ”pauserna i jordytans uppvärmning kan vara 15-20 år”.Ett sätt att rädda regnskogen?
“Fuck for Forest” är det trevliga namnet på en miljöorganisation vars medlemmar satsar sina kroppar för att rädda klimatet och därmed så att säga förenar nytta med nöje. Organisationen är ursprungligen norsk och till en början fick den bidrag också av norska staten. Men etiketten ”eko-porr” avskräckte från fortsatt statligt stöd, och inte heller WWF och andra miljösällskap vill ha med Fuck for Forest att göra. Högkvarteret ligger nu i Berlin, där dessa narrar ibland ordnar en och annan offentlig sexshow.


President Obama har nästan blivit en följetong här på Narrskeppet. Hans energipolitik är fokuserad på allt slags “grön” energi som vind- och solkraft, plus elbilar och till och med höghastighetståg. Miljarder dollar i statliga lån och subventioner har satsats på solceller – trots det har det ena solföretaget efter det andra gått i konkurs. Vindkraften i USA lever precis som i Sverige på statliga stödåtgärder. Elbilstillverkaren Fisker har nyligen avskedat 70 procent av sina anställda. Som alltid är det skattebetalarna som i slutändan får betala. Samtidigt stänger Obama lönsamma koleldade kraftverk och struntar högaktningsfullt i de 20 000 jobb som en ny pipeline från Kanada skulle ge. Kan någon agera dummare än så?

Möjligen den svenska alliansregeringens medlemmar - men till de svenska narrarna ska Skeppsgossen be att få återkomma vid ett senare tillfälle.2 kommentarer:

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare