Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 25 april 2013

Lyckad och lönsam indoktrinering


En miljardär vid rodret

I sin beryktade film “En obekväm sanning” påstår Al Gore att mänskligheten bara har 10 år på sig att avvärja klimatkatastrofen. Nu inser allt fler att snacket om en global uppvärmning mest var ett sätt för Gore själv och ett gäng forskare att berika sig och få publicitet. Ett efter ett har påståendena smulats sönder – men fortfarande finns det tyvärr människor som med hjälp av ”opartiska” media som SVT försöker hålla myterna vid liv. Indoktrineringen har sannerligen lyckats och det tycks vara lika svårt för en troende ”vetenskapsjournalist” att erkänna falsarierna som för en muslim att ifrågasätta koranens ”sanningar”.


Följderna av den gröna miljörörelsens propaganda är märkbara i stort som smått. Dag ut och dag in matas vi med uppmaningar att vara “klimatsmarta”, att odla vår egen mat, att köpa bilar som inte släpper ut CO2 etc. Det har byggts upp en hel industri kring klimatlögnerna som gjort Al Gore till miljardär och som fortsätter att ge extra kassklirr i de företag som “arbetar för miljön”.

Nyligen läste Skeppsgossen om en amerikansk student som bestämt sig för att leva efter miljöbibelns påbud i mesta möjliga mån. Han heter Chris Wynkoop och är rätt typisk för många svenska “miljömuppar” också. Det värsta med dagens samhälle är enligt honom ”det hemska sätt på vilket kött, mjölk och ägg och andra produkter inom det animaliska jordbruket produceras”. Just köttproduktionen anser han vara den största miljöboven och därför bör vi låta bli att äta kött en gång i veckan för att sedan successivt minska konsumtionen.

“Människorna kan inte överleva utan jorden och dess resurser,” säger han (snusförnuftigt). “Jag anser att en av våra uppgifter som människor är att göra jorden ännu bättre än då den kom till (hoppsan!). Det är viktigt för kommande generationer och andra arter att de kan leva av jorden som vi och deras föregångare har gjort (utvinna fossila bränslen?).” (Kommentarerna inom parentes är givetvis Skeppsgossens.)

Bland de stora miljöbovarna nämner Chris Wynkoop särskilt Coca-Cola som förorenar och tömmer vattentäkterna runtom i världen men kommer undan genom att stödja partier och regeringsorgan ekonomiskt. Hela intervjun kan du läsa på www.PressDemocrat.com

En annan miljöaktivist är skådespelerskan Marlos Thomas som tycks vara lika blind och döv som de berömda tre aporna. På sin blogg skriver hon: “Vi ser de smältande glaciärerna och hur antalet isbjörnar minskar, vi ser cyklonerna och översvämningarna i fjärran länder och hur torka och orkaner drabbar oss här i USA – och vi intalar oss själva att vi inget kan göra eller åtminstone skjuta upp det till morgondagen.”

“Idag är det Earth Day, och runtom i världen samlas hundratals miljoner enskilda, företag, regeringar och samhällsgrupper i en önskan om att skydda vår planet. Diskussioner och konferenser kommer att hållas, man kommer att dryfta problem och göra upp planer och sätta in åtgärder. Nej, det finns inga snabba lösningar, men tillsammans kan vi öka vår medvetenhet och för varje litet steg kommer vi närmare målet.” (Ja, nog är det mycket snack och lite verkstad alltid…)

Enligt Marlos Thomas har mänskligheten ändå hunnit en bit på väg. En gång fanns det till exempel inte oblyad bensin eller sopåtervinning, och det var ingen som såg snett på dig för att du lät ljuset vara tänt eller för att du lät vattnet rinna i onödan. ”Nu tillhör sådana frågor vårt dagliga liv och det gör planeten lyckligare.”

Just nu sjunger en koltrast från toppen på Narrskeppets stormast. Kanske gör den planeten och dess invånare lyckligare än både sopåtervinning och elsparande…3 kommentarer:

 1. Yes, sanningen skall segra till slut. Hur får vi MSM att börja inse det uppenbara? jag tror att det vänder först när man kan börja skämta om detta och göra narr av klimatprästerna. Ungefär som det skämtas om religion idag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skämtas det om religion idag? Jag tycker mig förstå att det är synnerligen förbjudet att skämta om den ledande minoritetsreligionen i synnerhet, med risk för både åtal och annat otrevligt. När det gäller klimathysterin tror jag personligen att vi får dras med den i något decennium till eftersom den genererar sådana enorma intäkter för miljöföretag i alla branscher.

   Radera
 2. Fördelen med ordinär religion är att den inte hävdar sig vara vetenskap utan just tro...ovh kan därför inte utsättas för empirisk granskning. Klimatstollarna måste prestera nya försök till kanoniska skrifter som jämförs mot verkligheten, detta håller nu på att bli ogörligt eftersom verkligheten är otrevligt tydlig..inte varmare,inte högre hav, inte fler stormar, etc. Dom har till september på sig blir det inte ett off the record Arktiskt minimum....rasar korthuset helt.

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare