Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 21 april 2013

Låt jorden sköta sig själv!


I morgon är det “Earth Day”, jordens egen dag. Jippot arrangerades första gången 1970 och kan sägas vara en global plattform för Den stora lögnen om att CO2 och andra växthusgaser orsakar en global uppvärmning och en massa annan smörja som miljövännerna älskar att kleta in sig själva och oss andra med.


Nu vet vi att CO2-halten i atmosfären har ökat men att jorden likafullt svalnat på grund av minskad solaktivitet. NASA har till och med rapporterat att koldioxiden i atmosfären stoppar 95 procent av solstrålningen från att nå jorden och fungerar som en naturlig ”termostat”.

Enligt Wall Street Journal har den internationella energimyndigheten IEA räknat ut att världen spenderat över 2 biljoner dollar på förnybar energi utan att utsläppen av växthusgaser har minskat märkbart.

De flesta vet att utan CO2 kan inte en enda växt leva och utan växter skulle alla djur och människor dö. Men enligt de gröna utgör människorna det största hotet mot jordens fortsatta existens och tanken med Earth Day är att du ska känna synd och skam för att du använder jordens resurser för att äta och hålla dig varm. Det är en lära som bannlyser all energi, all teknik och all mänsklighet.

Jorden svävar inte i någon fara och inte heller ska den dyrkas som en gudinna. Bakom miljörörelsen döljer sig en massa flummiga idéer som smarta affärsmän utnyttjar för att berika sig. Påståendet om konsensus bland forskarna är en enda stor lögn som ”bekräftats” av förfalskade datamodeller – medan jorden i själva verket befinner sig i en cykel med allt lägre temperaturer sedan 17 år tillbaka. Gå inte på den här gröna propagandan!

Redan för några år sedan berättade Skeppsgossen om en av de religiösa narrar som gått ombord på Narrskeppet. Hon hette Susan Brooks Thistlethwaite och påstod på fullt allvar att Moder Jord var arg på dig. Hon hänvisade till bibeln där det heter att klimatkatastrofer måste ses som en Guds straffdom. I Jesaja säger Gud att han som hämnd för våra synder kommer att torka ut haven, förvandla floderna till öken och låta fiskarna ruttna och dö av törst av brist på vatten. Han till och med jämrar sig som en födande kvinna över människornas dårskap.

Jesaja i all ära, men vi har betydligt nyare profeter som inte står honom efter. Eller vad sägs om Harvardbiologen George Wald som 1970 förklarade att civilisationen kommer att dö ut inom 15 eller 30 år om vi inte omedelbart börjar angripa klimatproblemen. I samband med Earth Day 1970 skrev New York Times i en ledare att “människan måste stoppa nedsmutsningen och ta tillvara resurserna bättre, inte bara för att skapa en bättre värld utan också för att rädda sig själv från en möjlig utrotning”.

Många av dessa rädda-jorden-profeter har gått så långt som att de vill utrota åtminstone stora delar av mänskligheten (utom sig själva och sina anhängare förstås). Så här skrev Steward Brand i Earth Catalog: “Vi har önskat, vi eko-frälsta, att det skulle inträffa en katastrof eller en social revolution där vi bombades tillbaka till stenåldern, så att vi kunde få leva som indianer i vår dal, i ett lokalsamhälle med endast nödvändig teknik, med trädgårdar och enligt vår hemmagjorda religion – äntligen fria från skuldkänslor!”

Till slut ett mycket tänkvärt citat av Paul Watson, en av Greenpeaces grundare:

“Det spelar ingen roll vad som är sant, det enda som betyder något är vad människor tror är sant.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare