Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 8 maj 2013

Dårdansen fortsätter


Den stora lögnen är en propagandateknik som nazisterna fulländade under andra världskriget. Den byggde som bekant på att om en lögn upprepades tillräckligt ofta så började människor till slut tro på den. En god vän till Skeppsgossen påpekade en gång att idén var gammal och temat i Kejsarens nya kläder av H.C. Andersen. Visst, kejsaren var naken, men ingen ville framstå som en narr eller mindre vetande genom att säga det.


Sedan dess har klimatnarrarna fortsatt att fira bröllop med dans. För snart ett kvarts sekel sedan kom de första larmrapporterna om den globala uppvärmningen orsakad av oss människor, följd av den ena datormodellen efter den andra som påstods bekräfta sanningshalten i den stora lögnen. Än idag finns det inga bevis för att rapporterna var baserade på fakta, men lögnen lever vidare även om de troende så sakteliga börjar minska i antal.

Vår statstelevision fortsätter emellertid att sända reportage och komma med påståenden som borde få åtskilliga att ifrågasätta vett och sans hos programledare och reportrar. Senast var det "klimatkorrespondenten" Erika Bjerström som påstod att hela byar i Vietnamn försvunnit i havet på grund av klimatförändringarna – trots att den genomsnittliga höjningen av världshaven uppgår till några millimeter. Nog för att vietnameserna är kortväxta men så låga hus kommer de väl ändå inte in i?

Också vid de svenska universiteten finns det lärda herrar som ständigt basunerar ut de nygamla lögnerna om växthuseffekten som inte finns. Här några stycken ur en artikel som tidskriften Ny Teknik publicerat:

Priserna på utsläpp måste öka kraftigt om kurvorna för klimatgaser ska kunna vändas före 2020. Det skulle leda till höjda energipriser. En liter bensin kan komma att kosta 25 kronor och en kWh el bli upp till tre kronor dyrare. Det menar ledande experter som Ny Teknik pratat med.

Christian Azar, professor i fysisk resursteori vid Chalmers, tror att klimatmålen kan uppnås med en måttlig inledande prisnivå på utsläpp.

– Det viktiga är att systemet för prissättning blir globalt och trovärdigt och att man aviserar successiva höjningar av utsläppspriserna. Bara genom att undanröja alla subventioner som finns runt om i världen skulle man ta ett stort steg. Priserna på utsläpp måste dessutom kompletteras med stora satsningar på utveckling av energiteknik som kan klara avvecklingen av fossila bränslen och fossil elproduktion.

Om Skeppsgossen fattat Azar & Co rätt så kan man vänja konsumenterna vid att acceptera sådana vanvettiga kostnader genom ”smyghöjningar”. Det är en lika ful som ofta använd metod för att successivt tvinga folk på knä, vilket ju är det yttersta målet för alla miljöfascister.

Men det finns värre deltagare i narrfesten än Azar och hans gröna vänner. Häromdagen fick vi till exempel veta varför det blir jordbävningar i Iran – det beror på att kvinnorna klär sig utmanande som horor!

Bakom denna högst vetenskapliga förklaring till rörelserna i jordskorpan står inte oväntat en iransk imam som heter Hojatoleslam Kazem Sedighi. ”Många kvinnor som inte klär sig blygsamt… förleder unga män, lockar dem till sex och sprider lösaktighet i samhället, vilket ökar antalet jordbävningar.”

Den gode imamen påstår att iranska kvinnor äger och använder en väldig jordbävningsmaskin. Han får medhåll av den iranske ledaren Mahmoud Ahmadinejad, som redan tidigare framhållit att otuktiga kvinnor är upphovet till landets jordbävningar.

Uppenbarligen är det här kunskaper som endast de sant muslimska ledarna besitter och ett intressant inlägg i debatten om jordens framtid. Mera burkor så slipper vi jordbävningar, är väl undermeningen i herrarnas uttalanden. Kanske något att tänka på för exempelvis de lättklädda brudarna i jordbävningsdrabbade Kalifornien också?

Nåja, vid närmare eftertanke är väl teorier som den här inte mindre osannolika än att CO2 driver klimatet på jorden. Skeppsgossen föreslår härmed imamen med det krångliga namnet till ett passande nobelpris. När Al Gore fick ett så kan väl Hojatoleslam också få ett?

Dårdansen fortsätter…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare