Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 12 maj 2013

Veckans dårskaper i sammandrag


För tillfället diskuterar alarmisterna vad som händer när CO2-halten i atmosfären närmar sig den magiska siffran 400 ppm
President Obama har nyligen initierat en gräsrotskampanj som kallas “Organizing for Action”. Uppgift för gräsrötterna blir att angripa (verbalt hoppas vi) de ”galna” kongressledamöter som ifrågasätter myten om den globala uppvärmningen. ”Klimatförändringarna är verkliga, vi får inte längre låta oss vilseledas av att tokiga klimatförnekare hejdar vårt arbete.”


Så talar en sann statsman eller rättare sagt en av hans talesmän. Skitsnack, säger många. Det handlar inte alls om klimatet. Det handlar om pengar, makt och kontroll.

Men Obama är långt ifrån ensam om att utmåla oss klimatförnekare som mänsklighetens fiender. I ett fränt inlägg på www.theclimatescam.se skriver Per Welander apropå de senaste klimatprogrammen i SVT med "experter" som Erika Bjerström, Johan Rockström och Anders Wijkman:

”Aktuellt har släppt all opartiskhet. I klimatfrågan har Svt beslutat om ett ’carte blanche’ för att hota/bluffa med klimatet. Att anmäla till Granskningsnämnden är meningslöst. Den kontrolleras också av politiker. Talet om ’fri television’ är snäppet värre än Pravda som betyder sanning. Pravda var kommunistpartiets tidning under Sovjettiden.

Om våra pensionspengar inte alls satsades i olja skulle det inte mätbart påverka klimatet. Men vi skulle bli fattigare. De ’gröna’ satsningarna som politiker gjort har nästan alltid blivit fiaskon. Obamas satsningar på gröna jobb har kostat $11 miljoner per jobb. Tro inte att svenska politiker gör det bättre.

Utan olja stannar världen, även Sverige. Sen kan rödgröna journalister och politiker drömma om elbilar och vindsnurror. För klimathotet och IPCC handlar inte om klimatet utan är en ursäkt (påhitt) för att kontrollera människor och föra över pengar till staten och mellan stater. Det är den gamla socialistiska drömmen om att ge all makt till staten och ta bort makt från individen. Tyvärr går även Alliansen i detta spår så att Aktuellt kör sin propaganda och agitationsnummer är inte så förvånande. En gång för inte så länge sen stod Moderater och Folkpartister upp för individens frihet. Numera är detta glömt och det flirtas hej vilt med Miljöpartiet.”

Liknande tankegångar framför Skeppsgossens vän Sture Åström i Helsingborg i svaret på ett inlägg i Helsingborgs Dagblad av en rabiat miljöpartist som heter Karin Stenholm. ”Du har blivit lurad. Vad värre är: söndagens Agenda på TV2 visade att alla partiledare också är lurade och därför beredda att satsa ofantliga summor på verkningslösa åtgärder som subventioner av vindmöllor, elbilar och solpaneler…”

Skeppsgossen - som vid det här laget har hunnit med 300 inlägg som mestadels handlar om klimatfrågan - förstår att åtskilliga tvivlare gett upp. I Aftonbladet skrev Elisabet Höglund härförleden: ”Men undergången uteblev. Att försöka lösa ett politiskt problem med att hota med all världens katastrofer är kontraproduktivt. Folk tar till slut inte hoten på allvar, särskilt inte när undergången aldrig kommer. Efter det misslyckade Köpenhamnsmötet försvann hela klimatdebatten i ett slukhål.”

Tyvärr är slukhålet inte så bottenlöst som man skulle önska. Lord Stern har kommit med en nygammal rapport som måste vara rena smörgåsbordet för alla klimatnarrar. Enligt den blir det allt troligare att hundratals miljoner människor tvingas på flykt från sina hemtrakter som ett resultat av den globala uppvärmningen. Nu är koncentrationerna av CO2 i atmosfären uppe i 400 ppm, vilket leder till en uppvärmning under de närmaste 50 åren till kanske 5°C, säger Stern. Det stora problemet är förstås vart de stackars flyktingarna ska ta vägen och de konflikter som kommer att uppstå när de söker nytt land att bo i.

Det är med andra ord dags för svenska politiker att börja planera för mottagandet av ett antal miljoner klimatflyktingar. Sverige har ju hur mycket plats som helst - åtminstone i Norrland. Centern har ju redan aviserat att en 20-30 miljoner människor skulle göra vårt land enbart gott.

Men kom inte och säg att det inte redan idag görs en massa runtom i världen för att rädda klimatet. Så kommer till exempel Chicagoflygplatsen O’Hare att få gräsytorna avbetade av 25 nyinköpta getter. Dessa ”gröna gräsklippare” sätts in för att minska utsläppen av växthusgaser, heter det.

En Boeing 747 släpper ut ca 200 ton CO2 på enda Atlantresa, vilket är mer än 5000 gånger så mycket som en vanlig gräsklippare, så utsläppsvinsten lär väl inte vara särskilt stor. Lägg därtill den metan som gethjorden pruttar under arbetet... Ibland frågar sig Skeppsgossen och många med honom hur det ser ut i huvudena på dem som på fullt allvar tror att 25 getter gör någon skillnad för klimatet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare