Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 23 maj 2013

Jordens vänner tjänar pengar på att ljuga


Jordens vänner fortsätter att berika sig genom sin lögnaktiga propaganda (precis om WWF, Naturskyddsföreningen och miljöpartiet)
 “Till de allra värsta lögnarna på jorden idag hör den internationella organisationen Jordens vänner (Friends of the Earth FOE). I decennier har den skrämt folk med klimathotet, tillsammans med Greenpeace, Sierra Club och World Wildlife Fund (WWF), samtidigt som den snott åt sig miljarder dollar i bidrag”.


Den som levererar den här välförtjänta salvan är bloggaren Alan Caruba ("Warning Signs"). Anledningen till utbrottet är en ”rapport” som Jordens vänner skickat ut. I den heter det bland annat att ”under förra året upplevde USA en rad väderhändelser utan motstycke. Men nyhetsprogrammen nämnde knappt grundorsaken till extremvädret – klimatförändringarna”.

I pressmeddelandet från Jordens vänner sades förstås inget om att det historiskt varit färre orkaner i Amerika under 2012-13 än på länge – och att inte en enda orkan noterats på 2 750 dagar. På tio år hade det heller aldrig förekommit så få skogsbränder i landet. Glaciärerna smälter inte heller och haven stiger inte mer än med någon millimeter per år eller så.

Amerikanska tv-bolag har på senare tid varit mycket mer restriktiva med larmrapporteringen än till exempel vår statstelevision som ju fortfarande lever i tron att Arktis ska bli isfritt om något år eller så. Därför beklagar sig Jordens vänner: ”När tv-bolagen behandlat den globala uppvärmningen har de ofta gett utrymme åt ’tvivlarna’ trots att det råder en överväldigande vetenskaplig konsensus.” En klar överdrift förstås, eftersom till och med IPCC-mogulen Rajendra K. Pachauri nyligen sagt att tornadon i Oklahoma inte kan skyllas på klimatförändringarna.

Samma dag som Jordens vänner skickade ut sitt pressmeddelande publicerade Wall Street Journal ett debattinlägg av Harrison H. Schmitt (f.d. astronaut) och William Happer (professor i fysik) med rubriken ”Till koldioxidens försvar”. Båda noterar att Nasas datormodeller har varit överdrivna och att överensstämmelsen mellan koldioxid och global uppvärmning är mycket liten. Det är inte koldioxiden som driver klimatet utan andra faktorer som solaktiviteten, havsströmmarna m.m.

“Det är klart att Jordens vänner blivit upprörda när de stora tv-kanalerna inte längre rapporterar om en global uppvärmning som inte existerar”, skriver Alan Caruba. ”Det finns något som heter verklig vetenskap och så har vi dess motsats i form av svamlet och lögnerna från Jordens vänner.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare