Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 28 maj 2013

Sant och sorgligt


Klimatforskarna har med förvåning kunnat konstatera att många av de lågt liggande atollöarna i Stilla havet ökar i storlek i stället för att uppslukas av havet. Det gäller för Tuvalu Kiribati och delar av Mikronesien. Förklaringen till tillväxten är i första hand korallavlagringar och sediment.


Det är tidskriften New Scientist som publicerat rapporten, vilken baseras på flygfoton och satellitbilder av 27 öar under de senaste 20 till 60 åren.

Professor Paul Kench vid universitetet i Auckland på Nya Zeeland framhåller att de här iakttagelserna går stick i stäv med larmrapporterna om att världshaven stiger. ”80 procent av de öar vi studerat är lika stora som förut, medan resten faktiskt har växt en del,” säger han. ”En del av dem har blivit ända upp till 30 procent större. Det finns med andra ord ingen risk för att de ska ätas upp av havet under det närmaste seklet.”

Förklaringen är att öarna ligger så lågt att vågorna helt enkelt rullar över dem. När de gör det transporterar de sediment från stränderna långt in på land. Det hindrar dock inte att det finns en risk för befolkningen på längre sikt, säger forskarna. Men faran är långt ifrån så överhängande som en del gjort gällande. Maldiverna är ett annat exempel, där man nu är i full färd med att bygga ut den internationella flygplatsen. För inte så många år sedan hette det ju att befolkningen snarast måste förflyttas…

En annan “sanning” som Al Gore & Co. tutat i oss är ju att smältande inlandsisar vid polerna kommer att leda till katastrofala höjningar av havsnivåerna. Påståendena baseras bland annat på tidvattenmärken på klipporna vid främst Amerikas östra kuster. Enligt sådana mätningar skulle havsnivåerna ha varit 35 meter högre under värmeperioden för 3 miljoner år sedan än de är idag. Och det kan förstås bara skyllas på att isen vid polerna smälte redan på den tiden.

Men i tidskriften Science skriver geologiprofessorn David Rowley vid Chicagouniversitet att den här mätmetoden är otillförlitlig, eftersom den inte alls räknar med landnivåhöjningen. Rörelserna i jordskorpan har självfallet lyft också kustklipporna och med dem tidvattenmärkena. Elementärt, min käre Watson, som Sherlock Holmes brukade säga.


Rowley och hans team anser inte heller att polarisarna smälte så mycket som det påståtts under den här värmeperioden. Världens största sammanhängande istäcke i östra Antarktis tillhör också de mest stabila på jorden, säger han och tillägger lite torrt: “Det här är en studie som bör få människor att omvärdera synen på hur klimatet en gång var och hur det kommer att bli i framtiden.”

Det är dock inte alla som ser lika nyktert på CO2-hotet som David Rowley. En av klimatalarmisterna, dokumentärfilmaren Franny Armstrong, ställer på fullt allvar frågan “Ska vi börja hamstra cyanid?” Hon berättar om en väninna med fyra barn som också på fullt allvar planerar att döda sina fyra barn och sig själv på grund av de ökande CO2-halterna! (Inspirerad av Magda Goebbels?)

Samma Franny Armstrong menar att Afrika kommer att bli obeboeligt och att större delen av den europeiska kontinenten kommer att förvandlas till öken, att hundratals storstäder kommer att dränkas av havet och att hundratals miljoner människor kommer att drivas från sina hem. Ack ja, suckar Skeppsgossen, och menar att världen nog kan leva utan den sortens människor.

Nåja, också personer i hög ställning som borde veta bättre kommer med häpnadsväckande uttalanden i klimatfrågan. Den förre chefen för meteorologiska institutet i Pakistan, Qamaruz Zaman Chaudhry, sade exempelvis härom dagen att det är kriget mot terrorn som orsakat klimatförändringarna.

“Särskilt utvecklingsländer som Pakistan är mycket sårbara”, påstår han. ”Vi kan tydligt se stora väderförändringar under de senaste 10-15 åren… Användningen av tunga vapen i kriget mot terrorn har påtagligt förändrat klimatet i Sydostasien.”

Det mest sorgliga är väl att denne struntpratare också innehar befattningen som vice ordförande i FN:s meteorologiska organ.

En plastpåse pratar... 
Astronomen Phil Plait ogillar påståendena om att koldioxid inte är något annat än mumsmums för våra växter och att en större mängd koldioxid i atmosfären gör att det växer bättre. Han menar att koldioxid är ett gift, vilket man kan övertyga sig själv om ”genom att knyta en plastpåse över huvudet och låta den sitta en timme eller två”. Vad han inte inser är att man i det fallet inte dör av CO2-förgiftning utan av syrebrist.

Fortfarande frossar de gröna och deras gelikar i vilka idiotiska uttalanden som helst, bara de är politiskt korrekta och ligger i linje med deras ekofascistiska ideologi.1 kommentar:

  1. :-) ..du har ingen större brist på narrar...dax att skaffa större skepp ? Fanny är väl inget problem hon går på plankan själv.

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare