Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 30 maj 2013

Det blir bara kallare och kallare


I framtiden kan vi kanske kombinera sol- och skidsemestern?


Lilla istiden kan vara närmare än du tror – om det vill sig illa börjar vi känna av den redan nästa år. Sedan får vi inte värmen tillbaka förrän om så där en 60-80 år.


Den som säger det heter Victor Manuel Velasco Herrera och är geofysiker vid Mexicos universitet. Förklaringen ligger förstås i den svaga solaktiviteten. “IPCC:s antaganden om en uppvärmning är totalt felaktiga, eftersom de är baserade på matematiska modeller utan hänsyn till solens aktivitet.”

“Mellan 1300 och 1100 f.Kr. förstördes eller övergavs de flesta av den grekiska bronsålderns stadstater vid Egeiska havet,” hävdar Brandon L. Drake vid samma universitet – och det berodde på sjunkande temperaturer på norra halvklotet. ”Ytvattnet i Medelhavet blev snabbt kallare och den minskade avdunstningen upp i atmosfären ledde till allt mindre nederbörd. Jordbruket drabbades hårt och det gick inte längre att förse stadsborna med livsmedel… Denna avkylning och torka varade i flera århundraden ända fram till början på den romerska värmeperioden 350 f.Kr.”

Vid Johannes Gutenberg-universitet i Mainz har en ny studie av data från årsringar bekräftat att det varit betydligt varmare på jorden än idag och att temperaturerna långsamt fallit under de senaste 2 000 åren. Det rör sig om en minskning med i genomsnitt -0,3°C per årtusende, beroende på solens position i förhållande till jorden och det faktum att jorden sakta avlägsnar sig från solen.


Klimatalarmisterna har också fått en karamell att suga eftersom man nu konstaterat att det var varmare på jorden under både romartiden och medeltiden – och det trots att det inte funnits minsta spår av koldioxid från mänskliga aktiviteter i atmosfären…

“Vi har kommit fram till att tidigare uppskattningar av temperaturerna under romartiden och medeltiden varit i underkant,” säger dr Jan Esper som är en av dem som lett studien vid universitetet i Mainz. ”Sådana data har betydelse också för dagens klimatpolitiska diskussioner.” Himlakropparnas rörelser och deras inflytande på det allt kallare klimatet på jorden har beräknats vara fyra gånger så stort som den påstådda AGW.

Oavsett om istiden ligger och lurar runt hörnet eller inte som de här forskarna påstår, så tycks det nu ske märkligheter med vädret på norra halvklotet. Snöfall i maj i många amerikanska delstater liksom i högre terräng både i Italien och i Frankrike tillhör inte precis vanligheterna. Franska meteorologer går till och med så långt som att redan nu förklara sommaren 2013 till en ”icke-sommar” eller ”den kallaste sedan 1816”.
Skeppsgossen ruggar och har idag hängt ut vargskinnspälsen till vädring…Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare