Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 6 maj 2013

Ont i magen eller ett skrik för klimatet?


Nu börjar argumenten för den globala uppvärmningen tryta och då griper alarmisterna efter minsta halmstrå. För hur ska man annars tolka en rapport i Journal of Epidemology, där övervikt kopplas till global uppvärmning?


Rapportens författare anser att ju mer en person sätter i sig desto större bidrag till växthuseffekten lämnar denne. Odling, framställning och transport av föda svarar för en femtedel av växthusgasutsläppen, varav följer att den som äter mycket påverkar klimatet mer än en lättviktare. Vidare kommentarer torde vara överflödiga.

Men vänta – det blir värre!

Enligt klimatalarmisterna kommer regnmängderna att öka i framtiden på grund av den globala uppvärmningen, särskilt i vissa delar av Europa. Och när det regnar mycket sprids fler magåkommor hos bland annat svenskar, spanjorer, greker och ungrare. Det har EU-projektet Viroclime kommit fram till. I fyra års tid har brittiska forskare spenderat massor av pengar på att studera sambandet mellan virusinfektioner och klimatförändringar.

Enligt WHO gör bristen på dricksvatten av acceptabel kvalitet nästan en miljard människor magsjuka. Britterna har avläst virusnivåerna på fem miljökänsliga platser, bland annat i Sverige som är ett av de länder som anses särskilt sårbara för klimatförändringar i och med att regnmängderna kan förväntas öka i framtiden. De har inte bara kollat vårt dricksvatten utan också badvattnet och vilka risker det innebär att äta skaldjur.

Så nu finns det en stor databas över förekomsten av mag/tarmvirus i de 1800 prover som tagits. Den har kostat 2,8 miljoner euro att ta fram – allt för att vi ska slippa bli magsjuka när höstregnen kommer. Det är förstås bara att tacka och ta emot.

Till sist bör nämnas att Skeppsgossen härom veckan vaknade till de mest hjärtskärande skrik han hört på länge. Det lät som om en hel grupp människor drabbats av svåra magplågor – men det visade sig handla om ett organiserat klimatskrik från medlemmar i klimatrörelsen Push Sverige. Olivia Andersson hette kvinnan som dirigerade skriken enligt rapporten i www.theclimatescam.se ”De startade skriken med att ladda genom att gå omkring och säga ord som hör i ihop med klimatet som ”koldioxid”, ”fyra grader”, ”växthuseffekt” etc. På Olivias kommando satte de sedan igång att skrika i ca tio sekunder för att sluta tvärt när dirigenten drog ihop armarna.”

Så nu är det endast muslimska böneutrop som skallar över Sverige utan också ett och annat klimatskrik. Var ska detta månne sluta? undrar Skeppsgossen och förmodligen åtskilliga andra med honom..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare