Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 7 juni 2013

Den gröna vänsterns agenda
I Bonn i Tyskland pågår för närvarande två klimatkonferenser som har fått förhållandevis liten uppmärksamhet i svenska media trots att de i grunden kan bidra till nedmonteringen av dagens västeuropeiska demokratier. Den ena konferensen gäller ”Agenda 21”, den andra förarbetet till den planerade ”klimatöverenskommelsen” 2015. Och det är ämnen som våra vänstermedia ogärna vill att allmänheten ska få närmare vetskap om.


International Council for Local Environmental Initiatives (ICLEI) är mest känt för sitt dokument “Agenda 21”. Det handlar om att på lokal nivå arbeta för ett hållbarare samhälle. Programmet lades fram vid klimatkonferensen i Rio de Janeiro 1992 och idag är över 1200 städer och kommuner runtom i världen medlemmar. I varje svensk kommun finns det t.ex. ett Agenda 21-kontor som ska se till att programmet följs. Programmet beskriver enligt Wikipedia ”hur arbetet för att motverka natur- och miljöförstöring, fattigdom och bristande demokrati ska bedrivas”.

En annan punkt är “social rättvisa” varmed menas att alla människor ska ha samma rätt och möjlighet att dra nytta av samhällets resurser. I princip handlar det alltså om att omfördela rikedomar och tillgångar i sann kommunistisk anda. Nationell suveränitet betraktas som en social orättvisa – ”och det är där som FN kommer in eftersom organisationen aldrig gett upp sitt mål om globalt styre”, skriver Alan Caruba på sin blogg ”Warning Signs” (http://factsnotfantasy.blogspot.se).

Samtidigt med Agenda 21 pågår klimatsamtal i FN-regi i Bonn. Syftet med dem är att skapa förutsättningar för ett bindande klimatprotokoll till 2015. Många bloggare har redan varnat för ett sådant och kallat det ”en katastrof för den fria världens ekonomier”. Genom att använda begreppet ”klimatförändringar” i stället ”global uppvärmning” kan charlatanerna på konferensen bortse från reella data och fortsätta att slå blå dunster i ögonen på allmänheten.

Alan Caruba igen: ”Tanken att FN eller hela världens befolkning skulle kunna ha någon inverkan på klimatet är så absurd att den borde förkastas direkt, men FN:s klimatprogram och det kommande avtalet har inget alls att göra med klimatet. Det handlar i själva verket om en fascistisk utopi skapad av dem som fortsätter att ljuga om klimatet.”

Sveriges gröna vänster fortsätter också att ljuga hej vilt om allt från invandring till klimat. Tyvärr kan deras extrema läror inte avfärdas som griller eftersom framför allt många yngre svenskar tror på vad Romsson och Fridolin säger. Bland sympatisörerna finns också stora grupper med särintressen som veganer, Occupy Wall Street, maskerade stenkastare och djurvänner som accepterar halalslakt men förfasar sig över minkfarmer eller att elefanter uppträder på cirkus.

Skeppsgossen inser att den sortens människor föredrar indoktrinering framför sunt förnuft och logiskt tänkande. Problemet med dem är att de i framtiden kan skaffa sig så stort politiskt inflytande att demokratin – eller det som ännu finns kvar av den – ersätts av en grön diktatur, sharialagar och åsiktsförtryck.


Kanske en typisk miljöpartist...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare