Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 24 juni 2013

Klimatkrämarna ger inte upp

Visst har det blivit varmare på jorden eller hur? Damernas underbyxor är
lika bra bevis för AGW-hypotesten som något annat.
Just nu är isens utbredning i Arktis ca 11,5 miljoner kvadratkilometer. Mest is i Arktis var det 1981 med 12,3 miljoner km² och minst 2010 med runt 10,4 miljoner km². Det handlar alltså inte om några dramatiska förändringar varken uppåt eller nedåt. Katastrofrapporterna är klart obefogade oprofessionella, och deras syfte är inget annat än att skrämma folk och ge de gröna argument för skattehöjningar på drivmedel och energi av andra slag som påverkar koldioxidmängden i atmosfären.

Klimatforskaren Hans von Storch har i en intervju i Der Spiegel förklarat att vissa forskare uppträder som predikanter, blinda för de många andra hot som kan äventyra vår fortsatta tillvaro på den här planeten.

Engelsmannen Peter Lilley citerar G.K. Chesterton i en artikel i Huffington Post: ”När människor slutar tro på en ortodox religion slutar de inte att tro utan tror på allt”. Klimatförändringarna är en sådan religionsersättning som påstår sig vara grundad på vetenskap. Den har sina egna präster och sin egen kyrka – Förenta Nationernas IPCC som är det enda organ som kan tolka de heliga skrifterna”.

Lilley kallar också The Met Office för kultens kristallkula som påstår sig kunna förutsäga vädret i århundraden framåt, trots att de gjort korttidsprognoser som visat sig fullständigt felaktiga. “Våra barn kommer inte att få se snö” sade man år 2000 innan England drabbades av de hårdaste vintrarna på årtionden. “Vi kan se fram emot en riktig grillsommar” (sommmaren 2011 regnade som bekant bort lite varstans) och torkan kommer att bestå påstod Met Office när landet fick en av sina blötaste somrar (2012). Nu säger samma narrar att regn och översvämningar måste vi vänja oss vid! Och allt beror förstås på klimatförändringarna, oavsett om det blir varmt eller kallt blött eller torrt.

Skeppsgossen vill gärna inflika att Sveriges Met Office heter Pär Holmgren, en väderguru som vi tack och lov hör allt mindre av efter fadäsen med snöfria Vasalopp i framtiden och andra liknande tavlor.

Vi har nu kunnat konstatera att den globala temperaturen inte ökat på snart 20 år trots att CO2-halten i atmosfären ökat mer än någonsin. Klimatnarrarna bemöter detta faktum med att det gångna årtiondet var det varmaste sedan mätningarna började – och därför pågår uppvärmningen ändå! Därtill talar de om pausen som ”naturliga variationer”. Alltså kan vi utgå från att samma naturliga variationer också orsakade den tidigare uppvärmningen, eller hur?

Nåja, varken James Hansen, Pär Holmgren eller Met Office och alla de andra klimatkrämarna är ensamma om att ha gjort bort sig när de försökt förutsäga framtidens klimat. Nyligen hittade Skeppsgossen nedanstående intressanta klipp från tidningen The Pueblo Leader 28 januari 1913, som med hänvisning till professor Svante Arrhenius påstod att världen skulle blir 8 – 9 grader varmare på grund av ökande koldioxidmängder. ”Grönland kommer att få ett bra klimat för odling och Kanada skulle få njuta av samma behagliga åretrunttemperaturer som Missouri…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare