Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 25 juni 2013

30 månader kvar att rädda jorden eller "Vi ska klara av det!"


“Forskaren Julienne Stroeve har studerat isen i Arktis i årtionden. Varje sommar reser hon norrut för att mäta hur mycket is som har smält. Hon vet att klimatförändringen påskyndar avsmältningen, men under sin sista resa kunde hon knappt tro sina ögon. Stora områden av den arktiska isen hade försvunnit...”


Herr Patel är en man med visioner
 Så inleds ett mejl från en organisation som heter Avaaz och lever på att mjölka miljövänner på pengar. Enligt den egna hemsidan är Avaaz.org ett globalt nätverk med 22 miljoner medlemmar. Namnet uppges enligt samma källa betyda “röst” eller “sång” på många språk. Nu vill man ha donationer för att kunna stoppa uppvärmningen. Chef för Avaaz är en herre som heter Rikken Patel och han ser gärna att vi donerar pengar för att hejda klimatförändringarna. Vad han gör med pengarna är inte alldeles klart...

“Vi KAN stoppa detta om vi agerar mycket snabbt och tillsammans. Ur denna utplåningens mardröm kan vi skapa en inspirerande framtid för våra barn och barnbarn. En ren grön framtid i balans med den jord som gav oss liv.”

“Vi har 30 månader på oss fram till Parismötet, det toppmöte där världens ledare ska bestämma hur vi ska bekämpa klimatförändringarna. Det kan tyckas vara en lång tid – men det är det inte. Vi har 30 månader på oss att ge makten till de rätta ledarna, se till att de deltar i mötet, ge dem en plan och se till att de följer den. Det handlar om oss mot oljebolagen och fatalismen... Fatalism när det gäller klimatförändringarna är inte bara fåfängt, det är också inkompetent.”

Resten av meddelandet innehåller den vanliga rappakaljan om hur oljebolagen göder oss klimatförnekare med miljontals dollar (hittills har Skeppsgossen inte fått en oljekrona!) och köper politiker för sin sak. Med minst 40 000 underskrifter och små donationer kan Avaaz.org göra skillnad. Ett bevis på det är de 100 miljarder dollar per år som de rika länderna lovade att bistå de fattiga länderna med i deras klimatarbete vid toppmötet i Köpenhamn 2009, vilket Patel påstår var ett Avaaz-initiativ.

”Då räknade Avaaz bara 3 miljoner medlemmar… Nu är vi 22 miljoner och växer med 1 miljon varje månad.”

En av dem som fått tiggarbrevet är Anthony Watts  med bloggen What’s Up With That (www.whatsupwiththat.com). Han kommenterar det så här: ”I brevet heter det att om du skickar Avaaz 2 pund i veckan så ska de på något sätt kunna hjälpa NSIDC:s Julienne Stroeve att plocka ihop isflaken – på samma sätt som du tidigare kunde göra delfinerna lite gladare med en donation…” (NSIDC = National Snow & Ice Data Center).

Watts erinrar också om ett uttalande av NASA-forskaren Jay Zwally: “Med dagens hastoghet kommer Arktis att kunna vara nästan isfri i slutet av sommaren 2012, mycket tidigare än man förutsagt.” Så blev det nu inte. Han måste ha menat 2013 – eller kanske 2015?

Men en som är helt ense med Avaaz.org och kanske till och med inofficiell medlem är Barack Obama som idag levererat ett program för att rädda jorden från kokning. Det är lika bluddrigt som allt annat den mannen säger – men det kommer att kosta amerikanerna enorma extra skatter och pålagor i form av höjda energipriser på det mesta, från drivmedel till elström. Och som vanligt har den gode presidenten svårt att hålla sig till sanningen. Han påstår exempelvis att satsningen på solenergi sparat många hushåll hundratals dollar redan det första året, men nämner inte med ett ord att elpriserna rakat i höjden trots det. Distributionen av livsmedel och andra produkter drabbas hårt på grund av de föreslagna höjningarna på diesel.

Rent idiotisk är klassningen av koldioxid som ett gift jämförbart med kvicksilver och arsenik, som USA måste skydda kommande släkten mot! Men det är säkert ett argument som går hem hos svenska miljöpartister och andra klimaträddare, eller vad säger fru Romson?

Till slut kan Skeppsgossen berätta att efter “klimattalet” startade herr Obama en veckolång rundtur i Afrika. I sällskap hade han några hundra säkerhetsmän och 56 fordon, inklusive 14 limousiner och tre lastbilar. För att inget ska hända den ”gröne” presidenten kommer jaktplan att patrullera luftrummet dygnet runt.

“Jorden svalnar, men i hans förvirrade hjärna fortsätter värmen att stiga. Gud bevare oss för hans svammel. Där ser ni, barn, vad som händer en person blivit hjärntvättad. Han förkastar vetenskapliga fakta och tror på någon idiotisk religion.”

Orden är inte mina men de kunde ha varit det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare