Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 30 juni 2013

Två frifräsare i en jämngrå värld


För ovanlighetens skull vill Skeppsgossen gärna utdela beröm till ett par personer som definitivt inte platsar på Narrskeppet, sen må PK-media & Co. tycka vad de vill.


En av de här frifräsarna är Michael O’Leary, chef för Ryanair. Härom veckan gav han en presskonferens i anslutning till flygutställningen i Paris och uttalade bara ett enda “fuck you” vilket tacksamt noteras av media.

Det som nu gjort O’Leary förbannad är EU:s planer på att införa koldioxidskatt på utsläppen från flygplan. Han avfärdade idéerna om en global uppvärmning som rena galenskapen och menade att det var en massa idioter som hittat på den “och en hoper inkompetenta europeiska politiker som vill beskatta vanliga konsumenter och få dem att tro att en skatt kan påverka klimatförändringarna. Det vore bättre att man försökte lösa de verkliga problemen som arbetslösheten genom att öka stödet till turismen”, sade han.

“I stället för att lösa icke-existerande frågor som klimatförändringen tycker jag att ni ska ägna kraft åt att ge Europas unga arbeten.”

Bra sagt, tycker Skeppsgossen.

En annan frifräsare som inte räds klimattrollen är Londons borgmästare Boris Johnson. ”I mer än 20 år nu har vi fått höra att landet ska bli varmare och varmare och att den globala uppvärmningen kommer att förändra vårt klimat på alla möjliga sätt,“ skriver han i en artikel. ”Kommer ni ihåg det? Vi fick höra att Storbritannien skulle få korta, blöta vintrar och långa, heta somrar. Det skulle bli som 1976, med streakare och glass som smälte innan du han slicka på den och Hyde Park förbränt till ett mini-Kalahari.”

“De sa att vi aldrig skulle få se snö igen och att vi måste förbereda oss på att södra England gradvis skulle förvandlas till ett Medelhavslandskap. I Kent skulle det växa olivlundar, och det skulle allmänt bli så hett på somrarna att ingen kunde vistas ute mellan klockan 12 och 4, och då skulle folk våga sig ut och spela boule och läppja på pastis medan mandolinerna spelade på det dammiga torg som en gång varit byns allmänning.”

“Det var vad de sa, BBC och alla respektabla meteorologer – och säkert fanns det tiotusentals människor som tog de här profetiorna för dagsens sanning. Herregud, sa de till sig själva, vi kommer alla att stekas. Enda räddningen var att bygga en möjlighet till permanent avkylning – och det gjorde de. De sparade, de tog inteckningar och de beställde grävning. De flyttade enorma mängder jord till vallar längst bort i trädgårdarna och sen kaklade de utgrävningarna (jäkligt dyrt) eller fodrade dem med blå plast (mycket billigare) och pumpade in tiotusentals liter vatten som fick cirkulera i ett system som bara de förstår som en gång installerat ett sådant och sedan oturligt nog gått i personlig konkurs.

Boris Johnson avslutar med följande kommentar: “…De var dumbommar! Dumma nog att tro att de dumbommar som yrade om global uppvärmning verkligen visste vad de talade om eller att de hade minsta aning om hur vädret skulle bli om tio år”.

Skeppsgossen kan inte buga djupt nog för människor som så öppet visar sitt förakt för IPCC, MetOffice och alla andra institutioner och enskilda som tjänar pengar på att skrämma oss vanliga människor med den ena lögnen efter den andra. Michael O’Leary och Boris Johnson förtjänar varsin tapperhetsmedalj för civilkurage! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare