Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 11 oktober 2013

Svenska hovnarrar i teve
Förra söndagens tv-sända partiledardebatt var en avslöjande uppvisning i allsköns partipropaganda och floskler. De svenska hovnarrarna gjorde som vanligt allt för att överträffa varandra med fagra löften och valfläsk (måste väl kallas valkebab numera) – med undantag för SD:s Jimmie Åkesson som nu växt in i rollen som en både sansad och välformulerad försvarare av det svenska samhället (och av den orsaken sällan fick tala till punkt i debatten).

Värst i sällskapet var inte oväntat centerns Annie Lööf som idogt fortsätter det arbete hennes företrädare Maud Olofsson inledde, nämligen att förstöra det svenska odlingslandskapet med tusentals vindsnurror. Det är rätt tragikomiskt att ledaren för det parti som påstår sig värna om landsbygden och dess öppna landskap utan att skämmas skryter med hur många fler vindmöllor som ska byggas under de kommande åren. För att riktigt understryka den vansinniga satsningen höll hon upp en skylt med stapeldiagram över antalet projekterade terrawattimmar. Naturligtvis nämnde hon inte att den fantastiska utbyggnaden ”med en vindmölla per dag och tre på julafton” på sin höjd kommer att svara för högst fem-sex procent av den totala elproduktionen i Sverige!

Det är sannerligen inget att vara stolt över – snarare borde Annie Lööf skämmas för denna landsomfattande miljöförstöring.  

Det är ett högt pris svensk landsbygd får betala för omvandlingen till industrilandskap – och lika högt är priset som svenska skattebetalare och elkonsumenter måste betala för onödig vindkraft. Tro nu inte bara att någon av de övriga narrarna tog upp detta, trots att det finns massor av statistik som visar hur illa det gått i exempelvis Tyskland och Danmark efter övergången till ”grön energi”.

Tyska och danska hushåll betalar nu de högsta elpriserna i Europa, mer än 30 procent högre än övriga européer. Strax över 12 procent av Tysklands elström kommer från vind- och solkraft. Enligt planerna ska andelen förnybar energi ökas till 35 procent till år 2020 och 80 procent till 2050. Trots alla investeringar producerar de tyska vindkraftverken bara en femtedel av den installerade kapaciteten. Sedan de gamla kärnkraftverken stängts tvingas landet nu importera kärnkraftsel från Frankrike och Tjeckien.

Den nya pajasen på arenan är sosseledaren Stefan Löfven som vid flera tillfällen under debatten påstod sig ”hata arbetslöshet” (det är mycket ”hat” och ”kränkning” nu – förr hette det ”tycka illa om” och ”ta illa vid sig” men nu är det löpsedels- och ghettospråk som gäller också inom politiken). Han förklarade på direkta frågor att socialdemokraternas inställning till kärnkraft kommer att deklareras först efter valet. Det är ett fint sätt att hålla dörren öppen för notoriska kärnkraftsmotståndarna vänster- och miljöpartiet som sossarna hoppas kunna få med i en eventuell regering. En rödgrön seger 2014 är med andra ord inget att se fram emot, om nu någon trodde det. 

Det stora ämnet för en politisk diskussion 2013 borde vara den okontrollerade invandringen och dess skenande kostnader. Men i statstelevisionens studio får detta inte diskuteras så länge det enda invandringskritiska partiet finns med. Däremot drog man upp den senaste av många båtolyckor på Medelhavet som om den på något sätt vore Sveriges ansvar att förhindra. Det var väl bara Åsa Romson och Jonas Sjöstedt som ställde sig bakom förslaget att bevilja uppehållstillstånd direkt på ambassaderna, på sikt förmodligen kompletterat med charterlinjer mellan Mellanöstern och Afrika direkt till Sverige så att inga flyktingar kan fara illa på vägen.

En pajas i särklass på det området är annars folkpartiets Jan Björklund som på fullt allvar jämförde den svenska utvandringen till Amerika med dagens arabiska och afrikanska invandring till Sverige. Hur någon kan dra en sådan parallell övergår Skeppsgossens förstånd. Nog borde väl Björklund läsa på innan han öppnar munnen, han är ju trots allt utbildningsminister. Om han inte orkar läsa kan det kanske räcka med att studera bilden av en svensk invandrarfamilj i Minnesota 1880 och jämföra den med svensk flyktingmottagning anno 2013.

Amerikansk "flyktingmottagning" 1880

Skeppsgossen har svårt att förstå hur svenskarna kan ta de svenska hovnarrarna på allvar – och än värre lägga sina röster på dem i nästa års val.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare