Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 28 oktober 2013

Tacka koldioxiden för att du lever!


Miljoner människor kan tacka de ökade koldioxidhalterna i atmosfären för att de lever”. Det säger alltid kontroversiella men välinformerade Joanne Nova på sin blogg http://joannenova.com.au 

Förklaringen till påståendet är att utsläppen av växthusgaser i hög grad bidragit till större skördar världen över. Enligt en rapport har detta i pengar uttryckt betytt en ökning med 3,5 triljoner dollar under perioden 1961 – 2011. Idag kan tillskottet av CO2 värderas till 160 miljarder dollar årligen. “Och då talar vi bara om förbättrade skörderesultat”, skriver Joanne. “Vi bör också räkna med hälsovinster som minskad dödlighet eftersom varmare vintrar minskar dödligheten i högre grad än vad varmare somrar gör… Ur ett ekonomiskt perspektiv är det relevant att ställa frågan: ’Har vi råd att alls begränsa CO2-utsläppen?’”

Till de sorgligaste kvinnorna i klimatdebatten hör FN:s Christiana Figueres. I en BBC-intervju nyligen blev hon alldeles tårögd när hon tänkte på vilka följder klimatförändringarna skulle få för kommande generationer. ”Det är så orättvist och omoraliskt mot dem som kommer efter oss, vi dömer dem till döden redan innan de blivit födda. Vi har ett val, det är det väsentliga, vi har möjligheter att förändra framtiden för våra barn.”

Alltid lika slagkraftig och underhållande är däremot Lord Christopher Monckton. Här ett klipp ur en radiodiskussion med klimatalarmisten Alan Jones:

Monckton: 2007 års IPCC-rapport påstod att jorden blev 0,2ºC varmare per årtionde. I den senaste rapporten är siffran 0,12º. Varje år betalar världen 100 miljarder dollar till FN:s klimatfond – till vad nytta?

Alan Jones: Koldioxiden värmer planeten men det kan inte avläsas i temperaturen, eftersom värmen döljs någonstans i världshavens djup.

Monckton: Mycket märkligt. Man påstår att den på något sätt lyckats ta sig från atmosfären till haven. Inte till den del av havet som möter atmosfären, nej den missade koldioxiden och i stället sjönk den ner till havsbottnen där vi inte kan mäta den. Och en dag dyker den upp och säger Buu! Rena sagorna, med andra ord... Hur kan någon människa på denna planet, vetenskapsman eller inte, tro på sådan smörja?

Jodå, det finns massor av passagerare på världens många narrskepp som tror på smörjan. Förra året investerades totalt i världen nästan en miljard dollar om dagen på “klimatförebyggande” åtgärder. Tänk på siffran – en miljard dollar om dagen! Tänk om vi hade satsat lika mycket pengar på förbättringar inom exempel hälso- och sjukvården, på hjälp till svältdrabbade områden i världen etc.?

Klimatnarrarna påstår också att jorden närmar sig en sjätte massutrotning i stil med dinosauriedöden som ett resultat av att vi eldar med fossila bränslen. Det är en klyscha som de upprepat så många gånger att folk tror på den. Naturligtvis är också påståender helt hämtat ur luften liksom så mycket annat av det som ”experterna” kläcker ur sig.

I en artikel i tidskriften Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology sägs i klartext: “Den mängd kol som behövs för att orsaka en massdöd är mycket större än jordens förråd av fossila bränslen.”

Alltså – även om de överdrivna antagandena om koldioxidens påverkan på klimatet var riktiga och även om vi eldade upp hela reserven av fossila bränslen så skulle det inte inträffa någon massdöd på jorden.

Klimatmyterna är seglivade och media hjälper till att hålla dem levande genom att tiga ihjäl åsikter och rapporter som inte stämmer med PK-maffians. Förhoppningsvis kan Skeppsgossen i liten mån fungera som en motvikt.   

Den kommande världsregeringen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare