Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 29 november 2013

Nu blir narrarna veganer


Veckans stora nyhet måste vara att Al Gore har blivit vegan, precis som sin gamle chef Bill. Kanske beror det på maten som de serverade i Vita husets personalmatsal på 1990-talet?

Nyheten kom ut i samband med en artikel i Forbes om Hampton Creek Foods, ett lyxsortiment av veganmat som nyligen lanserats på USA-marknaden. Företaget backas upp av folk med för mycket pengar som Bill Gates och Al Gore. En initierad källa avslöjar att Gore blev vegan för ett par månader sedan, men det har ännu inte bekräftats att han slutat käka mejeriprodukter och kött.  

Humane Societys livsmedelschef Matthew Prescott har framhållit att livsmedelsindustrin bidrar till nationens utsläpp av växthusgaser i betydande utsträckning. Han hälsar Clintons och Gores initiativ med glädje, liksom Oprah Winfreys tidigare kampanj mot kött.

Det är bra att kändisarna bekänner färg, tycker Skeppsgossen. Narrmössor är till för att bäras öppet och offentligt, så att vi kan identifiera de verkliga stollarna.  

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare