Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 18 november 2013

Veckorapport om majs, musslor och lite till


Så där ja, nu börjar amerikanska bönder plöja upp prärien för att kunna odla majs till framställning av etanol. Det är Obamaregimen som fortsätter omställningen till grön energi och tvingar oljebolagen att blanda in miljarder liter etanol i bensinen. En gång var majsodlarna nära att slå igen butiken på grund av de låga spannmålspriserna, men nu ser de ljust på framtiden och struntar i om stora naturvärden går förlorade.

De ser bara till intäkterna men tänker inte på att den gröna energin – som ju påstås minska den globala uppvärmningen (vilken i sig är en enda stor lögn) – i själva verket förvärrar CO2-utsläppen. När man plöjer upp stora grässlätter frigörs CO2 som ligger naturligt bundet i jorden. Erosionen ökar också, liksom användningen av konstgödsel och andra kemikalier. Det leder i sin tur till att vilda växter utrotas och habitat för en mängd djurarter försvinner.

Detta är inga nyheter. Sedan lång tid tillbaka har forskarna varnat för att Obamastrategin bidrar till ökade utsläpp. Men administrationen i Washington avfärdar farhågorna. Och någon kontrollinstans har inte heller skapats. Nu förstörs allt större delar av prärien – sedan regeringen beslutat om en allt högre etanolinblandning i bensinen har nyhetsbyrån AP med hjälp av satellitdata kommit fram till att över 1,2 miljarder tunnland grässlätter gått förlorade. Till detta ska läggas att områden på 5 miljoner tunnland som en gång var skyddade nu har gått förlorade sedan Obama tillträdde som president. Idag odlas majs och sojabönor på dem.

Enbart i staten Nebraska har minst 830 000 tunnland prärie försvunnit – det är en yta större än New York City, Los Angeles och Dallas tillsammans.

Bloggaren Steven Goddard har träffat mitt i prick när han nyligen analyserat skillnaden mellan oljemagnaternas pengar och statens pengar. Så här skriver han:

”Oljemagnaterna vill förstöra planeten medan regeringen vill rädda planeten från de onda oljebolagen. Det är därför som staten går i krig lite då och då så att olja kan fortsätta flöda in från Mellanöstern. Forskare som finansieras av oljemagnaterna är onda, men statligt avlönade forskare är hjärtegoda. Statliga vetenskapsmän luras, ljuger och fuskar med data för ditt eget bästa – utan att få tillbörlig respekt för sina ädla handlingar.”

Apropå olja och goda gärningar kan Skeppsgossen inte undanhålla er följande passus från bloggaren Daniel Greenfield (Sultan Knish):

”Förenta staterna bombade Iran åt Kuwait 1988 och Irak åt Kuwait 1991. Och sedan bombade vi Libyen åt Saudiarabien 2011 och planer har funnits på att bomba Syrien åt Saudiarabien. Det torde därmed stå helt klart att om ett muslimskt land med olja verkligen vill att vi ska bomba ett annat land så gör vi det. Men Israel är något helt annat. Det är inte ett oljerikt muslimskt land. Skulle USA bomba Syrien sänder det bara en signal till Ayatollah Ali Khamenei att han kan atombomba Israel, så länge han ger sjutton i att ge sig på Saudiarabien.”

Nu över till något helt annat som det brukar heta i nyhetsprogrammen. En grupp så kallade klimatexperter som hittade en 507 år gammal mussla tog död på den när de ville bestämma åldern. De skulle räkna ”årsringarna” på insidan av skalet och när de bände upp musslan, som påstås ha varit jordens allra äldsta levande varelse, dog den.

Musslan, som bar namnet Ming, påträffades av forskare från Bangoruniversitet i Wales under en expedition där man undersökte musselbankarna utanför Island 2006. Vid den första räkningen av årsringar kom man fram till att Ming var ”bara” 405 år gammal. I efterhand har samma forskare nu räknat en gång till och konstaterat att musslan faktiskt var 102 år äldre. Vilket härmed meddelas alla musselvänner. 

Åtskilliga gånger nu har Skeppsgossen rapporterat om masslakten på fåglar och fladdermöss i vindkraftverkens skugga – utan att få det minsta gehör från berörda svenska myndigheter och organisationer, som tydligen belagts med munkvale av stat och gröna kapitalister. ”Det man inte talar om, det finns inte.”

Nu har det i alla fall kommit ännu en rapport från USA som bekräftar att över 600 000 fladdermöss och åtta fridlysta havsörnar slaktats av vindsnurror under 2012 (plus hundratusentals fåglar och miljoner insekter som ingen orkar räkna). De statligt subventionerade solkraftverken skördar ett okänt antal offer bland landets ökenrävar och sköldpaddor – och, som en bloggare skriver, “förbudet mot DDT har lett till att tiotals miljoner afrikaner fått sätta livet till, särskilt barn”.

Apropå utrotningshotade djur är den västliga svarta noshörningen nu officiellt utrotad på grund av kinesernas omättliga behov av potenshöjande horn. Skeppsgossens vän James Randi (the Amazing Randi) konstaterar torrt att ”naturmedicinerna tar död inte bara på människor utan också på djur”.

Slut för idag, tack för idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare