Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 5 november 2013

Endast kärnkraften kan rädda världen!

Nu går skam på torra land - miljöprofeterna gör en kovändning och vill satsa på kärnkraften!


Kärnkraften är ett rött skynke för alla klimat- och miljövänner, och senast i veckan sände Vetenskapens värld i SVT ett vinklat reportage om “katastrofen” vid Fukushima. Kanske hade det varit på sin plats att Victoria Dyring också nämnt något om det öppna brev som undertecknats av självaste James Hansen, med ett förflutet vid Nasa, Ken Caldeira vid Carnegie Institution, Kerry Emanuel vid MIT och Tom Wigley vid University of Adelaide i Australien.  

Innehållet i brevet, som överlämnades till media i söndags, borde ge alla miljönarrar frossbrytningar. De fyra herrarna skriver nämligen att vind- och solkraft inte räcker för att minska koldioxidutsläppen och hejda den globala uppvärmningen. För att vi ska kunna göra det uppmanas världens vise män att satsa mer på säker kärnenergi!

En gång till – det är kärnenergi som kan rädda världen!

Redan har en och annan miljöpartist på Narrskeppet setts hoppa överbord utan flytväst i förtvivlan över att en guru som James Hansen gjort en sådan kovändning. Förhoppningsvis får vi höra fler plask framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare