Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 25 april 2016

Femårsplanernas återkomst

I förra veckan skrev bloggaren Luboš Motl med anledning av undertecknandet av klimatavtalet i New York: “Vladimir Lenin skulle ha firat sin födelsedag igår så helt följdriktigt samlades hans sanna efterföljare – som vill förstöra världsekonomin under en stor del av 2000-talet, på samma sätt som han gjorde 100 år tidigare – i New York för att skriva under det vansinniga Paris-avtalet om klimatet”.

Motl fortsätter: “Det är ett avtal enligt vilket gröna aktivister i varje nation uppfinner en godtycklig femårsplan och hjälper sina kamrater i andra länder att utöva anti-industriell terror mot alla andra. De hittar på en ny konvention vart femte år då deras konspiration förväntas bli uppdaterad. Om detta arrangemang kommer att skada någon kan diskuteras. Vad som inte behöver diskuteras är det ökande antalet smutsiga parasiter i klimatbyråkratin världen över och den lögnaktiga propaganda på vilken dessa parasiter lever”.

I Motls hemland Tjeckoslovakien anser de flesta att hela avtalet är ett sätt att skinna vanliga människor. Själv har han heller inget till övers för småpåvarna i FN och allra minst för storpåven själv, Ban Ki-Moon. Denne poängterade i ett tal att vi måste tänka på följderna av vår konsumtion. Det är att sätta sig på höga hästar, menar Luboš Motl. ”Om han tror att han är någon sorts diktator som kan tala om för miljoner, om inte miljarder människor vad de ska konsumera om de ens ska få konsumera något alls, då tar han grundligt miste.”   

Tjeckiska media har nämnt ceremonin, säger Motl, men intresset hos tittare och läsare har varit minst sagt svalt. På sajten iDNES.cz har han noterat endast 65 kommentarer vilket ska jämföras med de tusentals som skrivs när ett ämne som den illegala invandringen tas upp. Hans slutkläm är värd att återge:

“Nästan alla som kommenterat menar att detta är en ritual för dumma får, en grov stöld av skattebetalarnas pengar, ingen vet vad som händer med den globala temperaturen och varför, de styrande kan inte göra något åt en hop araber men låtsas som om de kan kontrollera hela planeten, och EU ser ut att bli den största idioten som kommer att knäcka sig på detta vansinniga självmordsavtal.”

Läs hela originaltexten på engelska här:
https://www.blogger.com/blog-this.g


1 kommentar:

  1. Tack för din bevakning !

    Det kändes som en nypa frisk luft.

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare